Wpis z mikrobloga

@szzzzzz mnie zaskoczyło, że tylko połowa. Bo nieraz mam wrażenie, że o wiele więcej ludzi wokół mnie to takie NPC, co nie potrafią kompletnie adaptować się do nowej sytuacji, reagować adekwatnie do danej sytuacji. No mam wrażenie, że otacza mnie banda imbecyli. ChatGPT lepiej udaje człowieka, niż większość ludzi
  • Odpowiedz
@szzzzzz a wiesz co jest najlepsze? Że jakby tak popytać ludzi nawet na wykopie, to pewnie każdy by napisał, że należy do tej „lepszej” części narodu, że nie ma żadnych problemów z czytaniem ze zrozumieniem i rozumieniem kontekstu xD
  • Odpowiedz
  • 1
@Lekkachmurka

@m4rcus: Nie kumam tego co napisałeś trochę. Jeśli kogoś stać na obecną ratę, a ma nadwyżki finansowe to skraca okres kredytowania bo drastycznie zmniejsza się finalnie kwota odsetek i to jest najlepsze rozwiązanie.

Nic się nie zmniejsza ( ͡º ͜ʖ͡º) znaczy, zmniejsza się, ale tylko w teorii, jeśli byś już nigdy więcej ani złotówki do końca kredytu nie nadpłacił. Lepiej zmniejszyć wymaganą ratę
  • Odpowiedz
@pwone: no własnie wstukują ludzie dane w jakieś arkusze kalkulacyjne czy stronki z kalkulatorami, widza jakieś wartości i ślepo to porównują
  • Odpowiedz
@Heezy

@szzzzzz: Sam niedawno to odkryłem i ten fakt mnie zdołował. Wystarczy popatrzeć na komentarze w necie czy jakieś wywiady/dyskusje. Ludzie nie potrafią zrozumieć kontekstu, nie potrafią zrozumieć czym jest ciąg przyczynowo skutkowy - i nie mówię tu o książkowych definicjach, tylko zwykłej rozmowie.

Ja ich nazywam botami i zastanawiam się, czy w tych ludziach w ogóle jest jakaś świadomość? Niejedno zwierzę z jakim miałem do czynienia miało więcej
  • Odpowiedz
Wystarczy popatrzeć na komentarze w necie czy jakieś wywiady/dyskusje. Ludzie nie potrafią zrozumieć kontekstu

@Heezy: panie, a kto by to czytal! wystarczy spojrzec na glowna wykopu xD
  • Odpowiedz