Hej, jak mogę rozwiązać problem z odpaleniem gry? Dostaje taki komunikat.... Zainstalowałem najnowsze sterowniki do karty graficznej ale problem pozostał. Chciałem sobie odpalić grę Indiana Jones & Wielki krąg. Co muszę zrobić?
Mój sprzęt: Ryzen 7 1700X 8core, GeForce GTX 1060 6GB 64 GB RAM, Windows 10 Home 64bit
@Bunch: ta gierka nie dość, że potrzebuje nowszego gpu jak przedmówcy napisali to jeszcze nie byle jakiego bo jest słabo zoptymalizowana i żre ram w karcie graficznej. Tak więc 8GB może być mało.
@GucioGutek oni zrobili to specjalnie by na pędzić sprzedaż. Co to za idiotyzm? Gra spokojnie mogłaby śmigać bez niego. A chciałem pograć w dni wolne do końca roku i tak mnie urządzili. W ogóle co za kuriozum! Dawniej graficzne ustawienia zmniejszałes i gra chodziła, a teraz nawet ci jej nie pozwolą odpalić?
@Glikol_Propylenowy ty nic nie myślisz jak widać. Bo 7 lat temu to była jedna z lepszych kart? 7 lat temu miałem tyle ramu. A ceny kart były kosmiczne przez kryptowaluty.
@cielak44 prawda, że to jakiś absurd? Jak ja oglądam te porównania z włączonym i wyłączonym RayTracingiem yo albo nie widzę żadnej różnicy, albo bardziej podoba mi się kadr z wyłączonym. Więc to taka kosmetyka, a tutaj ktoś po raz pierwszy graczy do czegoś zmusza? To ta nVidia dzięki grze chce swoje karty sprzedawać. Coś jest na rzeczy patrząc po Jutubie, bo się pojawiają co chwila recenzje sponsorowane z tą grą w
@Bunch: No spoko, ja pytałem po co Ci tyle ramu, do czego to wykorzystywałeś? 7 lat temu w 2018r ceny GPU nie były jakieś turbo kosmiczne, szczególnie tych lepszych, bo do kopania krypto szły bardziej średniaki. Sam składałem kompa na początku 2020 i GPU było drogie, ale bez przesady, stać mnie było na tego RTX 2070S, ale już myślę o upgrade. A w swoim PC mam 32gb ramu i kiedy
@Bunch: kartę z 2016 roku chyba, nawet brak sledzenia promieni niewiele by pomógł bo gra ma dosyć rozbudowane poziomy i wątpie żeby było coś wiecej niż 30fpsów i najniższe, btw to wcale nie zdziwie się jak coraz wiecej gier będzie wychodziło z wymogiem obłsugi RT, jednak różnica w oświetleniu ogromna przy znacznie mniejszym nakładzie pracy od strony dewelopera,
Dziś w nocy ktoś mi ukradł z klatki buty Puma. Jeśli ktoś by widział bardzo proszę o informację. Pewnie już wystawione na jakimś allegro. Chyba mamy powrót do lat 90'. Tego chciałeś Trzaskoski? #afera #kradziez #mafia
Zainstalowałem najnowsze sterowniki do karty graficznej ale problem pozostał. Chciałem sobie odpalić grę Indiana Jones & Wielki krąg.
Co muszę zrobić?
Mój sprzęt:
Ryzen 7 1700X 8core,
GeForce GTX 1060 6GB
64 GB RAM,
Windows 10 Home 64bit
#pytanie #gry #internet #informatyka #pc #komputery #steam #indianajones
źródło: Screenshot_1305
Pobierzta gierka nie dość, że potrzebuje nowszego gpu jak przedmówcy napisali to jeszcze nie byle jakiego bo jest słabo zoptymalizowana i żre ram w karcie graficznej. Tak więc 8GB może być mało.
@Bunch: wymienić GPU na jakieś współczesne.
Ten ray tracing to ektra bajer który w grach jest dodatkiem. Dodatkiem którym większość chyba wyłącza.
Serio są takie gry które wymagają tego czy to tylko ten ewenement?
@Bunch: XDDDDD. Do czego było Ci potrzebne tyle ramu przy takiej karcie graficznej? Zdecydowanie czas na update GPU
@Bunch: chyba synek ci woda sodowa do głowy uderzyła xD
Typowy polaczek A PO CO CI TO A NA CO XDDDD
elektrodaVibes