Wpis z mikrobloga

Za rok będę mógł wziąć udział w goldzie, jednak mam wątpliwości. Opis się rozwinie. Ale czy trzeba ładnie pakować prezenty? Nigdy nie używałem papierów do pakowania, a chciałbym, aby druga osoba była zadowolona. #wykopaka
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@przegro_pisarz Przy weryfikacji nie sprawdza się pakowania paczki, ale byłoby miło gdyby chociaż główna paczka była owinięta papierem. Owinięcie każdego prezentu to nie mus, ale jak najbardziej ma efekt.
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: ładnie to subiektywna ocena

dla jednego ładnie to będzie zawinięcie prezentu w tonę papieru jak kiełbasa z mięsnego

dla innego to może być estetyczne pudełko kartonowe z przyklejoną kokardką albo owinięte wstążką na krzyż
  • Odpowiedz
Nie ma takiego wymogu oficjalnie, ale niezależnie od formuły warto zadbać o estetykę paczki i ładne pakowanie - żeby odbiorcy było miło
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: W czasach kiedy nie było jeszcze formuły gold nie miałem różowego paska do pomocy z pakowaniem i wysyłałem te paczki w formie średnio ładnej bez papieru prezentowego i nikt nigdy się nie przyczepił. Raz próbowałem coś zapakować i nie wyszło XD Protipem, jeśli nie chce Ci się pakować, mogłoby być zapakowanie paczki do jakiegoś świątecznego pudełka, potem je zawinąć stretchem i zakleić taśmą. Chodzi mi o coś np. w
  • Odpowiedz