Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 4
genialny-znawca-57: Wychowywałem się w takiej biednej rodzinie. Jeżeli miałbym Ci coś podpowiedzieć - nie kupuj artykułów pierwszej potrzeby, bo Twój znajomy poczuje się jak żebrak (co, niestety, zdarzało mi się w życiu aż nadto i było mi często przykro, choć wiem, że ludzie mnie obdarowujący mieli piękne i godne pochwały intencje). Lepiej coś, co chcieliby sobie kupić, ale ich nie stać, bo są ważniejsze wydatki. Znajomego znasz najlepiej. Wiesz, co lubi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: artykułów spożywczych pierwszej potrzeby to nie kupuj, bo chyba na jedzenie to jakiś im tam starcza? No i tak głupio wysłać ludziom żarcie, takie podstawowe,no i ile tego zmieścisz w paczce? Wyślij jak już to słodycze, bo to bardziej prezentów, a jak ich nie stać to sobie nie dogaszają w ten sposób. Może jakieś kosmetyki, ale nie mydło, tylko też coś bardziej pod prezent. Zależy też jaki masz budżet
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: pytanie tak głupie, że brzmi jak bait, ale może faktycznie chcesz komuś pomóc. Kup im coś, czego nie mają na co dzień, i co wygląda jak prezent, a nie jałmużna. Jak wyślesz jajka i mąkę to poczują się upokorzeni. Kup markowe słodycze, może jakieś lepsze kosmetyki, coś, co pozwoli im poczuć się miło.
  • Odpowiedz