Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
prometheusfides +38
Zamknąłem dziś wszystkie pozycje CFD na ropie i wypłaciłem resztę środków.
Przez ostatnie 4 miesiące grałem spokojnie – trochę CFD, trochę akcje. Bez spiny, bez all-inów. W efekcie podwoiłem depozyt. Wszystko wyglądało dojrzale, pod kontrolą, jak trzeba.
I wtedy wjechała ropa i pomysł na „łatwy hajsik”.
Miałem
Przez ostatnie 4 miesiące grałem spokojnie – trochę CFD, trochę akcje. Bez spiny, bez all-inów. W efekcie podwoiłem depozyt. Wszystko wyglądało dojrzale, pod kontrolą, jak trzeba.
I wtedy wjechała ropa i pomysł na „łatwy hajsik”.
Miałem

W odniesieniu do wpisu mirka: https://wykop.pl/wpis/79370609/taki-opis-rodziny-do-szlachetnej-paczki-ciekawostk
Upośledzona kobieta 24 lata - już 5 dzieci (6 w drodze?). Na razie 1 dziecko rocznie, to ile ona tych dzieci jeszcze narobi?
Ciągle powtarza się ten sam motyw, kiedy widzę jakąś patologię = dużo dzieci. Nie twierdzę, że posiadacze dzieci = patologia, ale patologia = dzieci.
Ostatnio materiał o tych siostrach z Goats: jedna 3 dzieci (każde z innym ojcem), druga 1 dziecko. Wiek ~25 lat.
Jacyś bezzębni klienci lombardów (z YT) w wieku 20 lat = dziecko/dzieci.
No i mamy współczynnik dzietności na poziomie 1.10. Tylko w tym właśnie są takie przypadki. Śmiem wątpić, że tacy ludzie wychowają dzieci na jednostki cokolwiek wnoszące do społeczeństwa, a nie będące tylko dalszym obciążeniem. Każdy ślepo patrzy w ogólną ilość dzieci, ale ile z nich będzie wychowywanych w miarę normalnych rodzinach = gwarantujących przykładnych obywateli? 0.7-0.8 z tego?
Dodatki socjalne i ta wszelka pomoc wspiera wychowywanie dzieci na minimum, a tym samym grabi normalnych pracujących ludzi i utrudnia im zakładanie rodzin. Jakiekolwiek wsparcie powinno być w postaci odliczania podatku.
#demografia #gospodarka #dzieci #antynatalizm
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
#ciekawostki #madki #szlachetnapaczka
@kureci_paratko: no i jaki problem spoleczny tym rozwiazujesz, skoro jezeli wiekszosc problemow wynika z braku pieniedzy. To obdarowujesz ulgami podatkowymi ludzi ktorzy zarabiaja tak duzo, ze jest z czego odliczac?