Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam 40+ lat. Ok. 15 lat temu skończyłem studia medyczne, mam magistra i tytuł, ale nie mam PWZ. Te 15 lat temu zacząłem staż ale po paru miesiącach go olałem. Wstyd to pisać, ale olałem aby zrobić rodzicom (lekarzom) na przekór, bo to oni mnie cały czas cisnęli na lekarza. Więc olałem (mimo, że całkiem dobrze sobie radziłem) i poszedłem robić... na magazyn.
Teraz po 15 latach rodziców już nie ma, a ja się męczę z najniższą krajową. Muszę zacząć zarabiać aby utrzymać rodzinę. Czy mogę z tymi studiami które mam wykonywać jakiś zawód związany z medycyną? Czy warto i czy wgl można w tym wieku i po takiej przerwie iść robić ten staż, a potem zdać ten egzamin? Czy taka przerwa mnie jakoś przekreśla? I czy iść potem na jakąś specjalizację? Da się na niej zarobić aby żyć chociaż odrobinę lepiej niż teraz (żebym nie dopłacał do interesu)? Mieszkam w małym mieście powiatowym i chciałbym robić to tu u siebie, a nie gdzieś w Polsce bo mnie zwyczajnie na to nie stać i mam rodzinę. Czy lepiej będzie olać specjalizację i po tym stażu i egzaminie iść pracować w POZ? Jakich zarobków mogę się spodziewać? Jakie inne alternatywy bez specjalizacji? I czy wgl są miejsca dla takich osób czy jednak trudno się dostać?
#medycyna #lekarski #zdrowie #praca

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Dobre. Dawno czegoś takiego tu nie było. Nie uwierzyłbym, gdybym nie wiedział jak rodzice potrafią zniechęcić. Najpierw idź do gazety albo telewizji i opowiedz swoją historię, bo jest mocno nieprzeciętna. A co do pracy, to myślę, że nigdy nie jest na nic za późno, więc polecałbym staż, a potem specjalizacje. Na stażu zarobisz już znacząco więcej niż w magazynie.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @matt___: Ehh widzę, że wszyscy traktują mnie jak trolla. A serio jestem w takiej sytuacji. Napisałem wprost co było przyczyną takiej kolei rzeczy bo pomijając to, wszyscy by zapytali, więc w góry napisałem.

Co do stażu: nie ma żadnych przeciwskazań, że minęło już ok. 15 lat? Czy mogę kontynuować staż który te 15 lat temu rozpocząłem i z połowę odbyłem czy zaczynam od zera? Poprzednio
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jedyne co staż pokaże to jak szybko potrafisz s--------ć z roboty niezauważonym. Zarobki 6800 brutto. Najlepiej skontaktuj się z uczelnią którą kończyłeś to cię pokierują
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Ritsu: Nie wiem do czego pijesz, ja serio sobie radziłem i chciałem tak pracować, po prostu mi się we łbie pomieszało coś i zaprzepaściłem szansę, potem było za trudno wrócić, zarobki wystarczały póki nie pojawiła się rodzina. Wiem, że bym się nadawał. Wiedzę też miałem sporą. No właśnie, miałem. I przez ten czas pewnie się dużo pozmieniało.
Takie zarobki mnie satysfakcjonują.
Uczelnia chyba nie ma już nic
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
poważny-wizjoner-91:

skończyłem studia medyczne, mam magistra

Rada na przyszłość:
Zanim zaczniesz pisać baity to nabądź chociaż podstawową wiedzę w temacie.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @mirko_anonim: poważny-wizjoner-91:
Może coś źle napisałem, nie wiem, zdałem to ok. 15 lat temu i zapomniałem. Nie mam nawet oryginału dyplomu, muszę uzyskać z uczelni odpis. Wgl wszystkie swoje papiery zapodziałem, a po śmierci rodziców jak rodzeństwo rozgrabiało majątek w spadku to wszystko poszło w śmieci...

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz