Wpis z mikrobloga

@zbigniew23: Polecam pierwsze odcinki, jest jeden w którym dzieciaki chcą zrobić strajk i mały filipek nazywa elizkę ciemną masą związkową na co zosia rezolutnie odpowiada że będzie żółtą masą związkową xD Scenarzysta by dzisiaj zaliczył w------l od niejednego aktywiszcze za takie coś xD
  • Odpowiedz
@zbigniew23: ja wiem jaka była fabuła, ale zawsze mnie to uwierało, że on jest cyganem. Takich cyganów już nie ma. I nigdy nie było, bo tam tylko chów wsobny na cygańskich fermach wędrownych.
  • Odpowiedz
@kjubikul: Z Romkiem to jest dziwna sprawa bo on ma nazwisko Latosz, matka była Róża Łakatocz, narodowość romska (odcinek Rom w Dom) a ojciec którego poznajemy w odcinku Ojciec marnotrawny jest Polakiem, bo też nie wygląda na Cygana i nazywa się Krzysztof Kotlarz, picrel
MarianoaItaliano - @kjubikul: Z Romkiem to jest dziwna sprawa bo on ma nazwisko Latos...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@MarianoaItaliano: no mówię, tam jest jakaś grubsza sprawa z tym, pewnie po prostu Ojciec marnotrawny kupił go od cyganów, a potem sprzedał Jackowi, przecież nie od dziś wiadomo, że Jacek miał jakieś kontakty z kartelem, coś tam gotował dla nich w przyczepie ponoć. Ta szczęśliwa przyśpiewka na początku to była tylko zmyła, tak na prawdę to był serial kryminalny.
kjubikul - @MarianoaItaliano: no mówię, tam jest jakaś grubsza sprawa z tym, pewnie p...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
@zbigniew23 ten serial to dowód na to że od małego każdego da się udomowić. Woke wersja pokazywała by inżyniera - 36 letniego dziesięciolatka, który podaje się za dziewczynkę żeby nie iść siedzieć. To ta różnica Mirku
  • Odpowiedz
@23kulpamens

@zbigniew23: Ten komentarz pokazuje co woke zrobiło z polską kulturą. Spolaryzowało ją wobec tematów w których ludzie nie byli skłóceni.

Otóż to. Nie tylko polską. Poza tym to było do przewidzenia, że taki będzie skutek. Płaskie ideolo oparte o identytaryzm raczej nie miało szans dać innego efektu. Tylko gdy się o tym próbowało mówić, że tak będzie, to te czopki od razu zarzucały rasizm i inne fobie.

Pewno
  • Odpowiedz