Wpis z mikrobloga

Cześć,
to mój pierwszy wpis tutaj, prośba o ocenę posiłku:
- 200g filetu z dorsza atlantyckiego bio
- 50g ryżu basmati bio
- 300g trio warzywne z biedronki nie bio
- 125g mozarelli fit nie bio

Wszystko podlane sosem z mozarelli dla podkręcenia smaku

~40g węglowodanów / 60g białka / 10 tłuszczy
#dieta #silownia #mikrokoksy
Estetykatopodstawa - Cześć, 
to mój pierwszy wpis tutaj, prośba o ocenę posiłku:
- 20...

źródło: gasallje

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Estetykatopodstawa wygląda jak zwrocone i ponownie jedzone. No jak dla mnie to ok. Ale nie bierz mojego zdania amatora pod uwagę. Jak wygląda reszta posiłków? Jednorazowy posiłek czy jeden posiłek z całego dnia raczej daje mały obraz tego jak ocenić dietę.
  • Odpowiedz
@kureci_paratko: Cześć!
Dzięki za odpowiedź.
Generalnie staram się trzymać założeń czyli: 200g białka / 200g węglowodanów / 120 g tłuszczy.

Posiłki różnie wyglądają najczęściej 3-4 na dzień.

Przed treningiem i po staram się jeść bardziej kalorycznie np. szejk: rozgotowany ryż + białko w proszku + nutella, po treningu podobnie np: corn flakes + białko w proszku + masło orzechowe i posypuje to orzechami.
  • Odpowiedz
@Estetykatopodstawa no problem jest głównie w posiłkach, że sporo osób trzyma tylko te przed treningiem albo jeszcze dodatkowo potreningowe/kolację. No i w międzyczasie podjada lub je normalnie. Ciężko wtedy mówić o efektach takiej diety i różnie skomponowanych posiłkach, jak twarożek z filetem, kiedy w międzyczasie zje się sałatkę ziemniaczaną u babci czy wątróbkę z cebulką robioną na kolację. Jak już liczyć kalorie, węgle, białko i tłuszcze to sumiennie.
Nie można też
  • Odpowiedz