Wpis z mikrobloga

@JestemKaspi matematyki się nie da oszukać. Jeśli restauracja miałaby zarabiać 7 zł od klienta i w tym opłacić pracowników, czynsz, prąd, ogrzewanie, reklamy i amortyzację sprzętu to powodzenia.
  • Odpowiedz
matematyki się nie da oszukać. Jeśli restauracja miałaby zarabiać 7 zł od klienta i w tym opłacić pracowników, czynsz, prąd, ogrzewanie, reklamy i amortyzację sprzętu to powodzenia.

@Mmkaa: prąd, czynsz i inne takie ma być w cenie danie

Nie ma żadnych podstępów w systemie TRUE PRICE. Liczy się koszt składników i koszt przygotowania dania. Ani więcej, ani mniej. I ta suma jest wyświetlana w menu.
  • Odpowiedz
ale nie jestem w stanie pojąć tego co kierowało ludźmi którzy to wymyślili i zatwierdzili.

@Deska_o0: To, że na tym zarobią. Po prostu.

A prawda jest taka, że wszystko zależy od tego, jak realnie będą wyglądały ceny, bo tego nikt tu wyżej nie napisał. Jak dania będą faktycznie tańsze, ale trzeba będzie zapłacić za wstęp, to sam chętnie się przejdę sprawdzić. A jak okaże się, że ceny są takie same,
  • Odpowiedz
W obu tych przypadkach pewne jest jedno - wykopki pojęczą, pokrzyczą, a właściciel będzie liczył zarobiony hajs ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@slawek887: zatem nic tylko otwierać knajpę we Wrocławiu skoro takich fachowiec jak ty już przed startem wie że będzie ona przynosiła zyski. Mam tylko dwa pytania:
Ile masz knajp na wrocławskim rynku?
Co z knajpami które plajtują? Ich nie liczysz bo magicznie przestają istnieć w
  • Odpowiedz
@Deska_o0: Ale po co dalej szczekasz? Pożyjemy, zobaczymy, kto miał rację. Ja obstawiam właściciela tej sieciówki, a nie anonimowego, przemądrzałego wykopka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz