Wpis z mikrobloga

Jakieś pół roku temu zakupiłem usługę hostingu u hostinghouse. Mieli jakąś promocję, w tamtym momencie hosting najbardziej opłacał się u nich. Po roku koszt odnowienia miał wynosić 100zł + VAT, więc planowałem zmienić usługodawcę. Przez te pół roku byłem jednak zadowolony z tego co mam, więc zastanawiałem się nawet nad tym żeby u nich zostać pomimo dość wysokiej ceny. Do wczoraj.

Wszedłem na panel klienta i widzę kwotę cyklicznych opłat - 600zł + VAT. Zero informacji, nie ma od nich żadnego maila, smsa, telefonu. Nic. Po prostu sobie podwyższyli cenę o 600% xD

To jest w ogóle legalne?

Przy okazji, kogo polecacie na nowy hosting? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#hosting #prawo #hostinghouse #stronywww #oszukujo
anasiks - Jakieś pół roku temu zakupiłem usługę hostingu u hostinghouse. Mieli jakąś ...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@anasiks: Bo ich niestety konkurencja przejęła. A masz tam domenę? Bo jeśli tak to od razu uprzedzam że nie tak łatwo dostaniesz kod authinfo ( ͡° ʖ̯ ͡°)

A polecam Seohost.pl wyjdzie dużo taniej,

• Odpowiedz
@anasiks Możesz zobaczyć na archive.org jak zmienialiśmy ceny na przestrzeni lat. Ceny oczywiście mogą wzrosnąć jak wszędzie, ale nie X krotnie.
  • Odpowiedz
Jakieś pół roku temu zakupiłem usługę hostingu u hostinghouse

@anasiks: ja uciekłem do small.pl
Najtańszy pakiet był za 10 zł na Black Friday
  • Odpowiedz
Zweryfikujemy Twoje usługi i sprawdzimy, co możemy Ci zaoferować.

@hostinghouse_pl: on juz zweryfikował WASZE uslugi i sprawdził co wy i konkurencja możecie zaoferować. Tera to już musztarda po obiedzie. Klasyczne kupsko, jak wszystko spod szyldu nazwa.pl
  • Odpowiedz
@anasiks: Ja od lat korzystam z mydevil.net (są również na wykopie: @MyDevil). Przedłużenie wraz z kolejnymi latami coraz tańsze (program lojalnościowy), choć ja i tak odnawiam w czasie promocji na Black Friday, to wtedy mi wychodzi jeszcze taniej.
A jeśli te parametry to za dużo i wystarczy coś mniejszego, to oni prowadzą jeszcze small.pl. Mniejsze pakiety za mniejszą cenę, a standard usługi taki sam.

Jakbyś się zdecydował
  • Odpowiedz
Niestety nasze obawy co do #hostinghouse (www.hostinghouse.pl) stały się faktem. Wystosowaliśmy pytanie do nich jak będzie wyglądała nasza nowa faktura na kolejny rok. Otrzymaliśmy wiadomość w której zapewnili że obecni klienci otrzymają korzystne warunki przedłużenia. No i klops, przyszedł moment wystawienia faktury. Po 13 lat współpracy z nimi zaproponowali nam pare % obniżki na przedłużenie. Logicznym w tym momencie wyjściem byłoby zaproponowanie po cenie promocyjnej jaka widnieje na stronie głównej
  • Odpowiedz