Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hejka, jak czy jest ktoś tu obeznany w temacie bankowości inwestycyjnej i byłby mi w stanie powiedzież jak wygląda ilość godzin w firmach tier 1 oraz tier 2
Tier 1 : typu rothschild, dc advisory czy trigon
Tier 2 : typu pekao IB czy santander IB

Zastanwiam się czy nie uderzyć do tej branży, ale słyszałem że z takiego rothschilda nie wychodzi się przed 23…

#banki #konsulting #consulting #big4 #inwestycje
#sgh #korposwiat

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: juz abstrahujac od dziwnych tierow, to musisz zakladac ze bedziesz pracowac wiecej niz mniej a jak jest transakcja no to mozesz siedziec do poznych godzin nocnych lub porannych
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Tiery ktore wymysliles wywoluja usmiech politowania na mojej twarzy.

Zastanwiam się czy nie uderzyć do tej branży, ale słyszałem że z takiego rothschilda nie wychodzi się przed 23…

@mirko_anonim: jesli rozbijasz sie juz na etapie rozmyslania nad tym, czy dasz rade pracowac wystarczajaco dlugo to zapewniam cie ze na 100% sie nie dostaniesz i nie masz co sie nawet zastanawiac
  • Odpowiedz
Zabrzmię brutalnie, ale w momencie w którym zadajesz takie pytania na wykopie to znaczy, że kompletnie nie masz networku wymaganego do pracy tam. Informacje o workloadzie w różnych firmach chodzą po Warszawie dość swobodnie po towarzystwie finansowym.

Z ciekawości, jak byście sklasyfikowali ww. banki/butiki?

Tierowanie tu jest trochę bez sensu. Zbyt dużo zmiennych - workload, pieniądze, projekty, rozpoznawalność, warsztat pracy itd. Wszystko zależy od Twoich preferencji i planów na przyszłość. Na pewno
  • Odpowiedz