badreligion66
363
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
przegrywNL
przegrywNL
@badreligion66: Czy to źle, że chłopak nie będzie już poddawany ostracyzmowi w szkole dlatego, że wybrał śpiewanie w chórze? Kto wie ile talentów się nie rozwinęło bo na etapie liceum komuś wmówiono, że jego zainteresowanie nie pasuje do jego płci.
294
Skorvez_957_
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
30
NaczelnyAgnostyk
@badreligion66: tak właśnie widzę większość wykopków wypowiadających się na tym tagu, jak kuce we wpisie. Zero sprawdzania informacji tylko *ebanie po tym co się nie podoba i zachwalanie fanatyczne swoich poglądów
5
naganiaczherculesa
@Skorvez_957_ zawsze dziwi mnie zjawisko, że na wykopie dużo ludzi nie myśli o niczym innym niż o kutasach xD
5
z.....m
z.....m
@badreligion66: Tak działa wolny rynek.
3
WaveCreator
@badreligion66: Przy czym wiele publicznych szkół robi co może by być jak najwyżej w tym rankingu, i niestety ma on realny wpływ na decyzje rodziców i uczniów. Nie brakuje historii o nauczycielach odradzających uczniom branie określonych przedmiotów na maturze "bo sobie nie poradzą i wyniki szkoły zaniżą".

Ten ranking to patologia i jakby Konfa chciała rzeczywiście pomóc to na tym by się skupiła - a jak zwykle te małpy tylko
2
Tytanowy
Czy to źle, że chłopak nie będzie już poddawany ostracyzmowi w szkole dlatego, że wybrał śpiewanie w chórze?

@przegrywNL: A co z otracyzmem wobec inceli, piwniczaków, introwertyków, itp? Trzeba zrobić osobne rankingi i punktację dla każdej przyczyny ostracyzmu? Gdyby to miało łączyć, a nie dzielić to byłby ranking szkół przyjaznych, a nie przyjaznych dla X.

Druga kwestia to rankingi same w sobie. Możesz dyskryminować LGBT, ale musisz wysłać odpowiednią ilość
2
zbyszko-z-bogdanca
@badreligion66 konfederacja nie weryfikuje informacji? Stare, znałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1
ToksycznyArek
ToksycznyArek
@badreligion66: Coś jak "umiędzynarodowienie" na uczelniach. Dawniej, przynajmniej w założeniach, miara, że ma się specjalistów i sprzęt taki, że się dla współpracy z całego świata zjeżdżają. Dziś sugestia, że stypendia i wypłaty są takie, że to nie jest pierwszy wybór absolwentów w krajach OCED. Trzeba się więc posiłkować migrantami z Indii, Pakistanu, Iranu, Etiopii lub Nigerii - dla nich pieniądz jest tolerowalny, dodatkowo w Indiach, czy USA za doktorat trzeba
1
winsxspl
Czy to źle, że chłopak nie będzie już poddawany ostracyzmowi w szkole dlatego, że wybrał śpiewanie w chórze?

@przegrywNL: nigdy nie był, byłem w liceum kilkanaście lat temu, byłem w chórze i nikt się nie śmiał, a raczej nawet gratulował że mogłem sobie unikać zajęć
1
CybernetycznyMozgKorwina
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
1
GOHAN
@badreligion66: BIK to też prywatna firma a jednak wszystkie banki bazują na ich ocenie kredytobiorcy.
1
C8H10NAO2
@badreligion66: dobrze że zakończyłem już ten etap edukacji.( ͡º ͜ʖ͡º)

@WaveCreator

Nie brakuje historii o nauczycielach odradzających uczniom branie określonych przedmiotów na maturze "bo
0
jarzyn86
@badreligion66 źródło perspektywy.pl
0