Aktywne Wpisy

vieniasn +47
myślicie że jak wykop już zdechnie to będzie to nagłe odejście że wyłączą i tyle czy poinformują że zamykają kiedyś tam

Mirki jest afera. @vulcanitu pożyczył ode mnie 300 zł i nie chce oddać. Zablokował mnie na wykopie, zawołajcie go żeby wiedział że tak tego nie zostawię.
Jutro idę na policję.
Jutro idę na policję.

Wyobraźcie sobie jak przerąbane mieć teraz jakieś kredyty pracując w IT xDD A tu jeszcze widziałem na tagu że ludzie doradzają, by w 2024 pracując jako CRUDiarz w tak niestabilnej branży brać kreche na 30 lat xD. Nie mówiąc o tym, że jakie są opcje? Nawet jak sie dostanie 20k brutto to jest ledwo 13k na rękę. Jakiekolwiek sensowne mieszkanie/dom to rata 6000, kolejny 1000 to czynsze administracji i media, internet itd. Zostaje 6k - gdzie z tego cokolwiek na nadpłatę raty jak pasuje pojeździć na wakacje 3-4 razy w roku, jakieś narty, snowboard, jakieś drogie gadżety dla nerda - dron, teleskop, motocykl - za 6k miesięcznie to nierealne. Z kolei na b2b dostaniesz 25k czyli 18k na czysto licząc darmowe urlopy, darmowe L4 itd. Ale co z tego skoro robisz 3-6 miesięcy na kontrakcie a potem 3 miechy darmowego bezrobocia i znowu szukasz kontraktu na 6 miesięcy. Od 2022 praktycznie żaden CRUDiarz na B2B nie pracuje ciągiem, wszyscy mają luki 3+ miesięczne między kontraktami.
Praktycznie geneza moich wpisów przedstawiających prawdziwe historie ze świata IT (tzw baity) to fakt że zostało mi jeszcze kilka lat spłacania hipoteki, a widząc to co się dzieje z branży, ilu ludzi jest tak po prostu W------------H tak po prostu z dnia na dzień. Taka hipoteka w takiej z------j i stresującej branży to olbrzymi stres, który te wpisy mają odreagować. Patrzę po programistach z byłych firm gdzie obiektywnie podchodząc do sprawy - byli ode mnie lepsi (żadni HA TFU pasjonaci, po prostu kumaci goście z wysokim IQ i talentem) i oni sami szukają roboty 3-6 miesięcy to co dopiero będzie jak ja stracę robotę
Jak pracujesz w IT to niech cię ręką Boga broni od jakiegokolwiek kredytu czy pożyczki, bo jak się potkniesz to się zesrasz i lecisz pod most.
@tommyrb: jaki zwykły mid? Co ty ćpasz? Był raport płacowy gdzie Seniorzy #C/NET chcieli tylko 17 000 BRUTTO UOP - to jest 12k netto
W Javie 20 000zł brutto senior -
Ze 2500zł kredytu można mieć max w takiej sytuacji, zakładając, że będziesz jadł tynk ze ściany w razie potrzeby, ale żona spłaci swoją wypłatą.
źródło: image
Pobierzmierzenie zarobków po ofertach pracy z job boardów to jak mierzenie powodzenia u kobiet lajkami na tinderze xDDDDDDD
@ByczekRozplodowy: a wiesz na ile kredyt da ratkę 6000zł? Kredyt na 800k xD Czyli taki programista musi mieć 200k wkładu i może wziąć krechę na 800k czyli kupić nieruchomość za 1 000 000 - to co
@tommyrb: to nie ten raport, był raport nie na ofertach pracy tylko realnej płacy i było 17 000 zł brutto dla C#/.NET Developera, na 100% była taka wartośc
@nad__czlowiek: Nie rozumiem. Przecież jak masz mało lajków na Tinderze to i w życiu realnym żadna na ciebie nie leci. A jak masz dużo lajków to jesteś gigachad i każda na ciebie leci. To bardzo dokładny wskaźnik.