Aktywne Wpisy

Apu-Apustaja +3
niesamowite że wykop jest już tak martwy że o 3 w nocy liczba użytkowników online wynosi 5

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#programista15k #programista30k #programowanie
Czy to tylko moje wrażenie, czy ostatnio dużo firm chce umowy o pracę nawet przy zarobkach rzędu 20, 30, 40k? Wcześniej to był standard, że przy takich zarobkach oferowało się głównie b2b, jak chciałeś UoP (a prawie nikt nie chciał) to zaraz pensja spadała o 20-30% w dół (czyli netto FV przeliczali pewnie na koszt pracodawcy), a teraz już kolejny rekruter oferuje mi tylko UoP przy tego typu zarobkach. Przecież to jest 30% mniej dla kontrahenta, za to pracodawca musi jeszcze ze 20% dorzucić, nie bardzo rozumiem skąd taka zmiana podejścia. Chyba, że spodziewają się powrotu "testu przedsiębiorcy" w jakiejś formie i wolą się zabezpieczyć?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
@mirasKo-Kalwario: Hahhahaha, to jest ściema. Zrobią likwidację stanowiska i wylecisz szybciej niż złodziej na b2b.
Dużo firm co ma swoje produkty woli na uop bo to potencjalnie bardziej lojalny pracownik. Software house też potrzebują ludzi na uop żeby startować do przetargów albo liczona na tym podstawie jest wartość firmy (pewnie pod sprzedaż)
@mirko_anonim: tak.
Ja jestem
No chyba, że chodzi Ci o to, że próbują po prostu wyciągnąć CV, ale to wydaje mi się bez sensu, bo wtedy by się zgadzali na dowolny kontrakt, byle dostać papier, a potem coś ściemniali.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@Romska_Palo_Ul_Laputa To niestety prawda. To jest o wiele większa wygoda dla pracodawcy, zwłaszca, że rynek jest teraz taki, że ludzie decydują przechodzić się na b2b za 10k netto
@KwasowyProktolog10kJava: z odprawą? ( ͡° ͜ʖ ͡°)