Aktywne Wpisy

Salido +465
Minął 11. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 9 wypadków śmiertelnych w których zginęło 10 osób.
44 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
48 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 9 wypadków śmiertelnych w których zginęło 10 osób.
44 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
48 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-479086-2
Pobierz
Aegithalos +113
Starej babie bliżej do 40 a zachciało się studiów. Sesja skończona, 1 rok z głowy ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#studia #logikarozowychpaskow #chwalesie
#studia #logikarozowychpaskow #chwalesie
źródło: 1000097939
Pobierz

Tydzień temu w rejestracji do innego lekarza się nie udało (obowiązuje kolejka i trzeba się dostosować xD).
Ciekawe czy dziś też oleją to, że człowiek oddaje krew i ma pierwszeństwo w kolejkach czy uszanują to
@Altar: tylko Legitymacja zasłużonego honorowego dawcy krwi. jak nie masz to sie nie wygłupiaj
źródło: obraz
PobierzKiedyś norma i porządkiem było to że były komitety kolejkowe i wtedy ta książeczka to był jak joker w talii xd
Teraz sytuacja się zmienia i w cywilizowanych przychodniach obowiązują zapisy na konkretną godzinę, bez kolejek (nie pełna norma, ale idzie ku lepszemu). Wtedy zapis o wpuszczaniu bez kolejki nie ma sensu bo tej kolejki w teorii nie ma xD
@PrawdziwyMongolzMongolii: Kolejka wciąż jest, po prostu zapisujesz się w jej ramach na konkretną godzinę. I nie ma żadnego case -- jak przychodzi osoba uprawniona do obsługi poza kolejnością to po prostu
@PrawdziwyMongolzMongolii: @Polinik @iquiet no właśnie od jakiegoś czasu są zapisy na godzinę i też pomyślałem o takiej sytuacji. To byłoby chore jakby legitymacja dawała mu prawo do wchodzenia prawie kiedy chce
Przede wszystkim to jest normalna sytuacja, ten przywilej dla dawców krwi (i nie tylko dla nich) funkcjonuje tak od dekad. Przychodzisz do rejestracji, powołujesz się na uprawnienia i przysługuje Ci pierwszy dostępny termin, nawet jeśli to oznacza, że osoba nieuprzywilejowana musi poczekać, mimo, że wypada jej termin.
Jak HDK zarejestrował się na 16:00 (nie korzystając z przywileju), ale
@PrawdziwyMongolzMongolii:
Jak nie ma, jak jest :).
"Kolejka" to byt abstrakcyjny, a nie po prostu ludzie ustawieni obok siebie
@RandomowyMirek: No, czyli jednak nie działa xD
My być obsługa poza kolejnością wynikającą z rejestru, czyli na tu i teraz, a nie umówienie na "za miesiąc". Ja jak przyszedłem do urologa do szpitala i pokazałem książeczkę to babka odpowiedziała "To nic nie zmieni", termin na za 2 lata