Wpis z mikrobloga

• 1
@CarlChryniszzswics Sytuacja była z wczoraj, alternator padł i co chwila zaczynało wywalać komunikaty. Wygaszalo powoli auto ,nie było kierunkowskazów,światła padły. Udało się zaparkować w bezpiecznym miejscu a wszystko zaczęło się że jak zamykałem auto to zawsze dwa razy trabnal( nigdy tego nie robił) to były pierwsze oznaki problemów.
  • Odpowiedz
@marianczi: sprawdź czy płyn jest i czy hamuje, potem będziesz wiedział. Jak wypadły ci klocki to ci zedrze tarcze.

Jak nie miałeś ładowania to było sprawdzić wszystkie drzwi czy zamknięte, na drugi dzień już szykujesz się na otwieranie kluczykiem.
  • Odpowiedz
Sytuacja była z wczoraj, alternator padł i co chwila zaczynało wywalać komunikaty.

@marianczi: Obstawiam, że przez małe napięcie zaczęła wariować pompa ABS (to mogło wywalić błąd ABS i ESP), a do tego niektóre auta mają elektryczne wspomagania hamulców i to mogło wywalić błąd czerwonego wykrzyknika jak przy braku płynu.

tarcze hamulcowe przejrzyj

@Samy_Naceri: Sprawdzić nie zaszkodzi, jednak jakby hamulce się "kończyły" to mogłaby się zaświecić taka kontrolka (jednak
motonita - >Sytuacja była z wczoraj, alternator padł i co chwila zaczynało wywalać ko...

źródło: Kontrolka-okladzin-hamulcowych-1

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
Zdążyło mi się, uwierz te ostrzeżenie nie jest z byle powodu.Naprawde hamulce mogą nie działać.
  • Odpowiedz
@marianczi kiedyś tak miałem że jechałem autem z uszkodzonym alternatorem i w trakcie jazdy jak się akumulator stopniowo rozładowywał to kolejne kontrolki wyskakiwały, w tym ABS
  • Odpowiedz