Aktywne Wpisy

matkawielebna +56
#slubodpierwszegowejrzenia
Siedzę sobie przed tv, grzane winko, ślub od pierwszego wejrzenia, Wykopki, zero potrzeb.
Powtarzam, zero.
Siedzę sobie przed tv, grzane winko, ślub od pierwszego wejrzenia, Wykopki, zero potrzeb.
Powtarzam, zero.
źródło: IMG_3189
PobierzTeż was na jesień łapie deprecha?
Listopad, ciemno buro i c-----o, za oknem mgła i zapach zgniłych liści
A w takim Los Angeles mają 25 stopni i heja banana
Zawsze
Listopad, ciemno buro i c-----o, za oknem mgła i zapach zgniłych liści
A w takim Los Angeles mają 25 stopni i heja banana
Zawsze

Kilka dni temu (29.11) Wykop wprowadził idiotyczne grupowanie powiadomień z tagów.
Funkcję tę zapowiedzieli 1 grudnia 2023 r. w tym wpisie.
Programiści Wykopu pracowali nad grupowaniem powiadomień 363 dni.
Tak. Implementacja tej funkcji zajęła im ROK!
(We wpisie z 1.12.23 r. zapowiedzieli też funkcję obserwowanych dyskusji - wprowadzili ją po 9 miesiącach - opisałem to w tym znalezisku )
Jak im poszło? #wykopx i #wykop
1. Nowej funkcji NIE DA SIE WYŁĄCZYĆ 😡
Brak opcji do wyłączenia już samo w sobie ją dyskwalifikuje, bo #wykop wciska nam nowe rzeczy na siłę.
Nie wzięto pod uwagę przyzwyczajeń użytkowników i zniszczono coś, o co w zasadzie wykop się opierał - czyli o pojedyncze powiadomienia z obserwowanych tagów, co wyróźniało go na tle Facebooka, Threads czy X.
O ile z obserwowanych dyskusji wystarczy po prostu nie korzystać, o tyle grupowanie powiadomień jest i będzie już (nam uprzykrzać) na zawsze, nawet jeśli przyzwyczailiście się przez ostatnie 18 lat do klikania w każde powiadomienie z tagu z osobna.
---
2. Nowa funkcja NIE DZIAŁA 🤬
Jak miało być:
Jak jest:
(zerknij na dołączony screen, po prawej - widok listy moich powiadomień z tagów #wykop i #wykopaka)
- część powiadomień dla tagów wyświetla się osobno (tak jak wcześniej) - niezgrupowana
- część powiadomień jest zgrupowana (np.
Masz 8 nowych Wpisów w obserwowanym przez Ciebie Tagu)- kilka zgrupowanych powiadomień z tego samego tagu pod rząd
- przeplatane powiadomieniami do wpisów z tego samego tagu
- liczba w powiadomieniu się nie aktualizuje, po prostu dostajesz nowe powiadomienie (zgrupowane albo o osobnym wpisie)
- po kliknięciu w zgrupowane powiadomienie - przechodzisz na tag, co powoduje, że WSZYSTKIE powiadomienia z tego tagu są od razu oznaczone jako odczytane
W skrócie: KOMPLETNIE NIE DZIAŁA
Duże zapowiedzi, a wyszło jak zawsze.
Przypominam, że robili tę funkcję ROK!
---
3. PORAŻKA UX
Zamiast 1 kliknięcia teraz są 3. Niewygodne. Niepraktyczne. Męczące.
Jeśli chodzi o User Experience (UX) jest to antywzorzec, którego wszystkie platformy jak TikTok, Instagram, Facebook, X, Threads, Reddit itd. unikają jak diabeł święconej wody - zależy im na ułatwianiu konsumowania treści.
Wykop nie chce, żeby Mirki i Mirabelki wpadły w uzależnienie od Wykopu robiąc wszystko, żeby konsumowanie treści było jak najtrudniejsze i jak najmniej przyjemne. Zero dopaminy.
(To samo jest z brakiem Infinite Scrolla na mikroblogu czy wprowadzenie podziału komentarzy pod wpisem na podstrony).
Brawo. Mniej użytkowników = mniej wyświetleń = mniej kasy z reklam.
---
4. Przeczytałem WSZYSTKIE komentarze we wpisie z 2023.12.11
W 159 komentarzach tylko 7 osób (czyli 4% komentarzy) wypowiedziało się pozytywnie o pomyśle grupowania komentarzy.
Cytuję wszystkie z nich:
Z ciekawszych wypowiedzi negujących ten pomysł wybrałem dwa najtrafniejsze:
Myślę, że oddają one idealnie, dlaczego ta funkcja nie ma i nie miała prawa się udać, pomijając już, że została zaimplementowana w niedziałajacy sposób.
A na sam koniec cytat jednego miraska, również z tamtego wpisu:
@N4lesnik: 01.12.2023, 16:48:17
Kurtyna.
#internet #zalesie #nowywykoptogowno
Dla użytkowników moich dodatków styli Wykop X Style oraz skryptów Wykop XS informacja w komentarzu.
źródło: grupowanie powiadomien
Pobierz@wykop #usunkonto
@m__b #usunkonto
#wykop20togowno
#przestanciepsucwykop
- styli Wykop X Style https://style.wykopx.pl
- skryptów Wykop XS https://skrypty.wykopx.pl
Ponieważ przy wprowadzeniu grupowania powiadomień wykop bardzo mocno zmienił strukturę HTML powiadomień, duża część funkcji modyfikująca powiadomienia przestała działać (około 30%).
Nie
źródło: image
Pobierz@WykopX: tutaj mam jakis problem, bo sie nowe powiadomienia nie wyzwalają i z wziązku z tym ta lista nie wyskakuje. (FF)
✔ Napraw błąd nieznikających ikonek z liczbą gdy brak nieprzeczytanych powiadomień
Teraz po zmianach wykopu, (chyba po ponad 13 miesiącach naprawili już problem z nieznikającymi powiadomieniami po ich odczytaniu) funkcja ta jest niepotrzebna, a przy okazji
źródło: image
Pobierz"Dziękujemy za Twoje sugestie, przekazaliśmy zgłoszone uwagi do programistów"
No i jak zawsze nawet nie odpiszą na pytania
(╯︵╰,)
Na jednym z urządzeń pojawiło mi się "grupowe" powiadomienie. Po wybraniu jednego, odczytały mi się wszystkie w zbiorze :(
Tak to jest jak sie zatrudnia stażystów z pakistanu.
@WykopX: Cześć, nie mam tego przełącznika dostępnego w konfiguracji a mimo to, nie wyświetla mi się ikona nowych powiadomień. Czy da się coś z tym zrobić?
W nich jeszcze muszę dodać poprawki. Na ten moment jedyna opcja to wyłączenie skryptów.
Pozdro