@mariusz-madejczyk: Twardego elektoratu i tak nie trzeba przekonywać. Kolejny wypalony temat to tęczaki i "ideologia gender", których rzekomo popiera Trzaskowski.
Więcej ugrają przedstawiając Trzaskowkiego jako jakąś tam warszawską elitę, który jest daleko od przeciętnego Polaka.
@mariusz-madejczyk: ciekawe ile ludzi zwraca uwagę w skarbowym czy Zusie czy są krzyże, no i czy u somsiada są. Chyba tylko dewoty z najwyższym levelem zdewocenia
@mariusz-madejczyk: szczerze to masz racje ale wiekszosc osob na tym twoim mitycznym pod-lasiu czy -karpaciu mysli pragmatcznie i widzi w nim zielone swiatlo (przy zaglosowaniu na niego) do tego co oferuje koalicja.
To "zdejmowanie krzyży" nawet nie było żadnym zdejmowaniem tylko nie wywieszaniem ich w nowych, budynkach, instytucjach, ale wiadomo zdejmowanie krzyży dla pisiorów brzmi lepiej
To "zdejmowanie krzyży" nawet nie było żadnym zdejmowaniem tylko nie wywieszaniem ich w nowych, budynkach, instytucjach, ale wiadomo zdejmowanie krzyży dla pisiorów brzmi lepiej
@szymon-G123: które dokładnie zdanie zarządzenia Trzaskowskiego z 8 maja mówi że dotyczy nowych budynków?
W budynkach urzędu dostępnych dla osób z zewnątrz oraz podczas wydarzeń organizowanych przez urząd nie eksponuje się w przestrzeni (np. na ścianach, na biurkach) żadnych symboli związanych z określoną religią czy wyznaniem.
"Myśmy nie ściągnęli żadnego krzyża. To, co słyszycie państwo bardzo często w przestrzeni publicznej, nie jest prawdą. Ja natomiast miałem mnóstwo zapytań tego typu, czy jeżeli otwieramy nowy urząd, miejsce publiczne, w którym wydawane są dokumenty, to czy tam ma być zawieszany krzyż; albo czy ma być ksiądz na poświeceniu tego typu miejsca. A ja powiedziałem: nie. W urzędzie nie powinno to mieć miejsca".
@mariusz-madejczyk: Tak. Mówię szczerze - to jest jeden z małych punktów, które nakładają się na wizerunek Trzaskowskiego. Dlatego na niego nie zagłosuje. Zagłosowałbym z wielką chęcią na Sikorskiego. Teraz nie pójdę na wybory (na 90%), albo zagłosuje na jakiegoś trolla.
Więcej ugrają przedstawiając Trzaskowkiego jako jakąś tam warszawską elitę, który jest daleko od przeciętnego Polaka.
źródło: temp_file9131899243861359757
Pobierz@mariusz-madejczyk: normalnych ludzi to obchodzi i cieszy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@szymon-G123: które dokładnie zdanie zarządzenia Trzaskowskiego z 8 maja mówi że dotyczy nowych budynków?
"Myśmy nie ściągnęli żadnego krzyża. To, co słyszycie państwo bardzo często w przestrzeni publicznej, nie jest prawdą. Ja natomiast miałem mnóstwo zapytań tego typu, czy jeżeli otwieramy nowy urząd, miejsce publiczne, w którym wydawane są dokumenty, to czy tam ma być zawieszany krzyż; albo czy ma być ksiądz na poświeceniu tego typu miejsca. A ja powiedziałem: nie. W urzędzie nie powinno to mieć miejsca".
Dlatego na niego nie zagłosuje. Zagłosowałbym z wielką chęcią na Sikorskiego.
Teraz nie pójdę na wybory (na 90%), albo zagłosuje na jakiegoś trolla.
@salcefrytki:akurat na to najbardziej zwracają uwagi skrajne lewaki xD