Wpis z mikrobloga

ciekawe co z tymi wszystkimi juniorami i midami po kursach za 20k i co założyli swoja działalność xddd

@Klepajro: po roku już mogli na legalu zamknąć bez ryzyka konieczności oddania dotacji z PUP którą wzięli na jej założenie ;)
  • Odpowiedz
za moich czasów były łapanki na ulicach, jak miałeś pecha i założyłeś koszule flanelową to zaraz cie HRki zapraszały na meetup z darmową pizzą.
  • Odpowiedz
ciekawe co z tymi wszystkimi juniorami i midami po kursach za 20k i co założyli swoja działalność

@Klepajro: strzelam że pracują w januszexach i robią te dziwne memy o it ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
niepopularna opinie here: sam jestem po bootcampie i od kilku lat calkiem fajna kase trzepie #programista30 na zdalniaku
4 osoby z mojej grupy dostaly sie do F(M)ANGa a reszta calkiem dobrze sobie radzi, poza jednym nerdem, ktoremu sie nei udalo sprzedac na zadnej rozmowie kwalifikacyjnej.

W mojej kohorcie bylo kila ciekawych przypadkow:
- Ja!
- Praktykujacy juz lekarz, ktory chcial sie nauczyc kodzic, bo dolaczal do jakiegos startupu z branzy medycznej (nie Theranos ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@masterdick
A sa w tej bajce smoki?
Ogólnie ciężko w to co piszesz uwierzyć, bo takie zarobki to topka programistów ma. Ewentualnie pracujesz dla zagranicy to te 10K $ to średnia pensja.
  • Odpowiedz
@ponton To jest tak śmieszne ale że ludzie się na to łapią to sam mam w głowie myśli żeby zrobić bootcapm miesięczny i zgarnąć w ten czas roczna stawkę na kilku naiwniakach. Ale nie jestem k---ą ()
  • Odpowiedz
@Klepajro: zgłaszam się - bootcamp jesienią/zimą 2019. Pierwsza praca w styczniu 2020. Wydaje mi się, że w ostatniej chwili wskoczyłem do tego pociągu. Obecnie dobra praca w korpo za okolice dwóch średnich krajowych.
  • Odpowiedz
@masterdick
Ja nie jestem programistą. Siedzę w cyber.
Kolega programujeml w C od 12 lat i ma 25K, także w internecie można być każdym. Poza tym w nawiązaniu co piszesz
50$ X 8h x 20 dni w miesiącu to 8K $ czyli około 32KPLN
To dla 40K muszisz jednak z---------ć a nie pracować jak chcesz.
Ale w sumie niech Ci się wiedzie 😉
  • Odpowiedz
@JoannitaPL kolega chyba się zasiedział ;)

Z-----------e dla mnie to jest 400h w miesiącu więc zależy co kto uważa za z-----------e

Mam ludzi którzy są 10x mądrzejsi ode mnie a zarabiają 1/4 - są po prostu w złym miejscu
  • Odpowiedz