Aktywne Wpisy

wfyokyga +79
Texas gryl były d--------e smakowo
źródło: temp_file6912045997509410554
Pobierz
BassGru +58
Chcę się tym z Wami podzielić. Uwielbiam ten portal za takie akcje jak #psiarze i chodzi mi dokładnie o ten mechanizm socjologiczny, który prowadzi do ekstremizacji w jakimś tam poglądzie. Zaczyna się od zidentyfikowania jakiegoś problemu społecznego, ekstrapolowaniu go na całą grupę społeczną, a następnie na wyeskalowaniu go poziomu absurdu, że jakiś typ będzie rzucał achtunagmi jako jego osobista wojna przeciw psom, mimo, że nie miał do nich nic miesiąc

źródło: 9c7ydb
Pobierz@Klepajro: po roku już mogli na legalu zamknąć bez ryzyka konieczności oddania dotacji z PUP którą wzięli na jej założenie ;)
@Klepajro: strzelam że pracują w januszexach i robią te dziwne memy o it ( ͡° ͜ʖ ͡°)
4 osoby z mojej grupy dostaly sie do F(M)ANGa a reszta calkiem dobrze sobie radzi, poza jednym nerdem, ktoremu sie nei udalo sprzedac na zadnej rozmowie kwalifikacyjnej.
W mojej kohorcie bylo kila ciekawych przypadkow:
- Ja!
- Praktykujacy juz lekarz, ktory chcial sie nauczyc kodzic, bo dolaczal do jakiegos startupu z branzy medycznej (nie Theranos ( ͡° ͜
C-----e strasznie ale dało kopa
Teraz jeden dzień mojej pracy to cały miesiąc wszystkich kosztów i opłat
Chyba ze chcesz powtorke z rozrywki
A sa w tej bajce smoki?
Ogólnie ciężko w to co piszesz uwierzyć, bo takie zarobki to topka programistów ma. Ewentualnie pracujesz dla zagranicy to te 10K $ to średnia pensja.
Ja nie jestem programistą. Siedzę w cyber.
Kolega programujeml w C od 12 lat i ma 25K, także w internecie można być każdym. Poza tym w nawiązaniu co piszesz
50$ X 8h x 20 dni w miesiącu to 8K $ czyli około 32KPLN
To dla 40K muszisz jednak z---------ć a nie pracować jak chcesz.
Ale w sumie niech Ci się wiedzie 😉
Z-----------e dla mnie to jest 400h w miesiącu więc zależy co kto uważa za z-----------e
Mam ludzi którzy są 10x mądrzejsi ode mnie a zarabiają 1/4 - są po prostu w złym miejscu