Aktywne Wpisy
NadwornyPanicz +16
Może niektórzy dostaną piany przez ten wpis, no ale trudno. Żeby zrozumieć, dlaczego kawka w Polsce kosztuje 20 złotych, wystarczy wyjść w zwykły dzień roboczy - w ciągu dnia - na miasto/dzielnicę/osiedle i pochodzić po różnych lokalach gastro, kawiarniach, ciastkarnio-kawiarniach itd. Jeżeli znajdziecie kogoś w środku, to będzie sukces. W takiej kawiarence/ciastkarni obok mnie dopiero po południu robi się ruch. W ciągu dnia ktoś tam wpadnie i kupi raz na pół godziny.
źródło: image
Pobierz
sztywny_misza +11
źródło: IMG_8271 (1)
Pobierz

kochani moi... jak sobie poradzic z tą wilgocią pod parapetem w kuchni? sciana jest cienka, na zewnątrz zimne podwórko. mieszkam w kamienicy, wentylacji nie ma i tego typu rzeczy. moge co najwyzej osuszacz włączyc ale mi to chyba (?) wyglada na tzw. mostek termiczny. co ja mam robic? spryskac chemią przeciw plesniową, skuć i uwazać zeby sie nie przebic na dwór a potem nakładac tynku aby sciane pogrubic? nie wiem. teraz sie robi taki pomaranczowe zaraz bedzie chyba zielone ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#budowa #budownictwo #budowadomu #pomoc
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
Poczytaj o ociepleniu od wewnątrz. Ale ogólnie to ściana musi być 100% sucha i bez grzyba żeby ocieplić od wewnątrz. Także teraz to faktycznie osuszacz i chemia. W lato remont.
@johny-kowalski: emejzing! Choć trochę mi brakuje jeszcze efektów specjalnych z tiktoka. Najlepiej tej takiej pioseneczki śpiewanej w kółko dziecięcym głosikiem :D
@mirko_anonim żadna chemia nic ci tam nie da, póki nie zlikwidujesz przyczyny zagrzybienia. A przyczyny są te, co zawsze:
- w pomieszczeniu jest