Wpis z mikrobloga

ktoś sobie zadał trud żeby to spakować do auta i jechać spory kawałek do lasu tragiczną drogą zamiast pojechać na pszok i jak człowiek cywilizowany to oddać bez żadnych opłat
to trzeba mieč wielki łeb nie od parady
vieniasn - ktoś sobie zadał trud żeby to spakować do auta i jechać spory kawałek do l...

źródło: temp_file5797285201008517688

Pobierz
  • 114
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@okfmale: Jedziesz na najbliższą kapciarnię i zostawiasz na parkingu.( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zresztą Niemcy kurła z takich opon odzyskują ropę, robią coś tam jeszcze a gaz, który jest odpadem przy procesie wykorzystują do zasilenia tej fabryki.
  • Odpowiedz
@vieniasn: No nie wiem czy tak łatwo. To zależy od samorządu. U mnie pszok sobie życzy żeby przyjść z umową, pokazać potwierdzenia przelewów, że nie zalegam z opłatami, numer buta, rozmiar fiuta i niedługo pewnie jeszcze będą chcieli zaświadczenia o niekaralności. Można oddać 4 opony od pojazdów osobowych na rok na gospodarstwo domowe nie na osobę. Jak jest 5 osób wpisanych w umowie i każda ma samochód to się tworzą
  • Odpowiedz
do wiaderka ścinek z płytek po remoncie łazienki mam brać sobie kontener i pszok tego nie przyjmie

@Luigi93: Protip - miejskie śmietniki na odpady zmieszane przyjmują wszystko, legalnie. No, z odpadami medycznymi i nuklearnymi bym uważał, ale to regulują odrębne ustawy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
pszok i jak człowiek cywilizowany to oddać bez żadnych opłat

@vieniasn: Pszok, opony to limity, przynajmniej u mnie, trzeba być właścicielem nieruchomości, biurokracja.

Ktoś wybrał las, brak limitów, brak
  • Odpowiedz
@r5678 co pszok to inna historia, w rodzinnej okolicy patrzyli tylko czy blachy samochodu są z okolicy, tu gdzie mieszkam teraz, pokazuje na telefonie dowód że przelewam kasę na śmieci do okolicznego urzędu. jak gdzieś wymagają aktów notarialnych to bk
  • Odpowiedz
@okfmale to u mnie w pszoku calkowicie inaczej - raz podjechałem z całym autem z-------m smieciami, chłop tylko spytał z jakiej ulicy jestem i tyle. Możliwe, że coś się zmieniło.
  • Odpowiedz
i jak człowiek cywilizowany to oddać bez żadnych opłat

@vieniasn: wiesz, że kłamiesz? jest limit na gosp. domowe i wymaga to wypełnienia 4 pism w urzędzie gminy i załączenie dowodu wpłaty za śmieci za 2024 rok.

U mnie w pszok możesz oddać 2 opony na rok na całe gosp. domowe.
Na wioskach leży tego na podwórkach dziesiątki, bo nie mają gdzie tego zdać. Są wykorzystywane jako podpórka do folii np.
  • Odpowiedz
@vieniasn: w całej polsce pszoki mają limit 2-4 opony rocznie wątpię, że u ciebie jest inaczej, tym bardziej oszuście prawo zabrania przyjmowania opon w ilości pow 4 (a u ciebie niby biorą 5 i to na osobę xd) i mebli pow 1500 kg miesięcznie.

Jeżeli jest inaczej napisz gminę, złożę od razu donos za łamanie prawa.
  • Odpowiedz
@vieniasn: Bo niektóre PSZOKi to patologia taka sama jak ci co wyrzucają te opony do lasu. Ostatnio zawoziłem gałęzie to mi nie przyjęli bo mieli pełne kontenery. Powiedzieli, że za 3 dni będzie podmianka, a ja mam pilnować żeby znowu się za szybko nie zapełniły bo znowu nie odbiorą. Tak nie mam co robić w życiu tylko śmietników w gminie pilnować .zrobiłem z nich ognisko i usmażyłem kiełbaski.
Ale Jak
  • Odpowiedz
  • 0
@alexdayamok niech będzie twoje 4 opony rocznie to w czym problem żeby schować jeden komplet do piwnicy i wywieźć za rok?
jak ostatnio sprawdzałem to mogłem oddać 5 opon bo tyle ma samochód (łącznie z zapasem) a ty mi z oszustami wyskakujesz XD
  • Odpowiedz
@okfmale nam się zepsuła lodówka w knajpie, na pszok firmy nie mogą. Koszty, bo przecież trzeba nową lodówkę za 5k, ale śmiesznie jak się okazało, że żeby firma przyjęła zepsutą lodówkę do utylizacji to musieliśmy za 500zl aktualizować BDO, że wytwarzamy śmieci w postaci lodówek xd a potem po tygodniach znowu jakieś aktualizacje, bo wpisali 75kg a lodówka ważyła 80
  • Odpowiedz
  • 0
U mnie się płaci 5.5 za oponę, wpadam, place kartą zbliżeniowa, wypisuje nazwisko i elo, co miesiąc im oddaje,
  • Odpowiedz