Wpis z mikrobloga

#tenis Ciekawe, że zawsze jak jakiś sportowiec bierze "zanieczyszczony" lek/suplement to zawsze jest on zanieczyszczony AKURAT substancją dopingującą xD
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RobinSchudl: @arais_siara mogą być skutki uboczne przez niepożądaną reakcję chemiczną, która zajdzie przez substancję zanieczyszczającą i tak dalej. Słyszeliście kiedyś o powodzie wycofania, że jakiś lek/suplement źle zadziałał? No nie, zawsze jest to kontuzja/choroba/zatrucie pokarmowe. Nie chcę mi się wierzyć, że nie ma takich przypadków skoro jest tyle przypadków z dopingiem.

Poza tym Świątek jest święta u nas w kraju, żaden problem dla niej wydać x milionów, żeby z
  • Odpowiedz
Słyszeliście kiedyś o powodzie wycofania, że jakiś lek/suplement źle zadziałał?

@2-aminopirydyna: ostatnio chyba kreatyna z SFD była zanieczyszczona rtęcią.

Poza tym Świątek jest święta u nas w kraju, żaden problem dla niej wydać x milionów, żeby z producentem się dogadać.

@2-aminopirydyna: to już niezła fantazja.
  • Odpowiedz
ostatnio chyba kreatyna z SFD była zanieczyszczona rtęcią

@arais_siara: była, ale nie wiem w sumie jak to wyszło na światło dzienne. Bo jakoś nie sądzę, żeby jakiś zawodowiec zaczął mieć objawy zatrucia rtęcią, to by była dużo większa inba xD

to już niezła fantazja.

@arais_siara: dlaczego? Ja nie mówię, że tak było przecież xD, ale mając tyle milionów na koncie nie jest problem by załatwić sobie takie rzeczy.
  • Odpowiedz
@2-aminopirydyna: Ale ona też się nie zatruła tym suplementem na sen, tylko podczas badania jej krwi lub moczu, wykryli śladowe ilości substancji niedozwolonej, po przebadaniu suplementu okazało się, że to on jest zanieczyszczony jak i cała partia tego preparatu.
Zapewne Świątek zapłaciła firmie produkującej melatoninie, żeby dodali ten środek do tabletek, a w tej opowieści były też smoki?
  • Odpowiedz
@Szary_Anon: o widzisz i to jest ciekawa informacja

@arais_siara: ja napisałem, że nie słyszy się w przypadku zawodowych sportowców o zatruciach z powodu zanieczyszczenia leku/suplementu natomiast o obecności środków dopingujących już tak. Ładny whataboutism uprawiasz z tą historyjką ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@cukiereczek3012: d4ria mogła na sobie najpierw przetestować
  • Odpowiedz
ja napisałem, że nie słyszy się w przypadku zawodowych sportowców o zatruciach z powodu zanieczyszczenia leku/suplementu natomiast o obecności środków dopingujących już tak. Ładny whataboutism uprawiasz z tą historyjką ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@2-aminopirydyna: Hmmm, napiszę jeszcze raz bo nie dociera.
Próbki badają pod kątem środków dopingujących a nie czy ma za wysoki poziom na przykład rtęci we krwi. Więc nie dziwne, że u sportowców wykrywają
  • Odpowiedz
@2-aminopirydyna: Ale oni tego suplementu, nie wycofali, dla zwykłego śmiertelnika ta substancja w takiej ilości jest bezpieczna. Jedynie sportowcy mają problem przy badaniach dopingowych. Na prawdę, masz problemy z logicznym myśleniem, może zatrułeś się rtęcią.
  • Odpowiedz
@KoltajlPszeniczny: Nie zawsze, był też przypadki z mięsem lub innym jedzeniem. Poza tym w tym przypadku cała partia jest zanieczyszczona, a według Opa to nawet prawdopodobne jest to, że Iga zapłaciła za zanieczyszczenie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz