Wpis z mikrobloga

@duszan_z_kapitana_d--y: oczywiście wszyscy dookoła winni tylko nie Ty. Ogarnij się i zamiast walić dla ideei pół dnia zacznij żyć. Przez takich właśnie pracodawcy wiedzą, ze mogą dawać minimalną i kiedys ktoś przyjdzie z pocałowaniem ręki i o--------i dla Nich całą robotę. A w Tobie będzie tylko coraz większa agresja, frustracja i brak kasy na psychologa.
  • Odpowiedz
Jestem sobie ja i kolega w #pracbaza.

Ja - przychodzę do roboty/loguje się ok pół godziny przed czasem, jedna kawa rano, pilnuję 30min na obiad, jak pracuje na HO to w trakcie żadnych sklepów, prania czy innego odkurzania. Oprócz tego obiadu, brak przerw (oprócz wc czy jakiś rozprostowań kości). Kończę jakoś pół godziny po czasie.

Kolega - zaczyna o 8:20 kończy o 15:40. Obiad czasem 40 min, czasem godzina.
  • Odpowiedz
@duszan_z_kapitana_d--y: ja na b2b zaparzam sobie przed zmiana litr kawy i stawiam obok kompa zeby nigdzie nie odchodzic od kompa na dluzej niz 3 minuty, bo jak wiecej to musze odrabiac, tak mi powiedzieli w kontraktorni. Czas spedzony nad taskami loguje sie u mnie na jirze zeby scrum master mial podglad. A pomysl ile czasu zajmuje zagotowanie wody. Pozniej szkoda mi jest to odrabiac, a jak mnie wykryja to mam
  • Odpowiedz