Aktywne Wpisy

Apocaliptorr +2
Ciekawi mnie stosunek polskich mężczyzn do pewnego pomysłu, więc ciekawość przyciągnęła mnie tutaj. Co sądzicie panowie o wyjeździe np. do Wietnamu albo Filipin w poszukiwaniu partnerki? Podobno jest tam łatwiej ogarnąć sobie dziewczynę.
#relacje #tinder #niebieskiepaski #rozowepaski #redpill #blackpill #bluepill #podrywajzwykopem #podroze
#relacje #tinder #niebieskiepaski #rozowepaski #redpill #blackpill #bluepill #podrywajzwykopem #podroze

Nacho_Libre +4
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Paczka z Amazonu miała być na wtorek do 20:00 dostarczona przez Pocztex. Tymczasem od wtorku godziny 1 w nocy nie zmienił się status przesyłki, utknęła w innym mieście. Dzisiaj na infolinii poczty polskiej powiedziała mi baba że mają 2 dni robocze i dzisiaj nie przyjmie zgłoszenia interwencji bo paczka powinna przyjść (xD) i żeby zadzwonić jutro jeśli nie przyjdzie. Tymczasem Amazon od wtorku informuje mnie że jeśli do dzisiaj nie dostanę paczki to mogę ubiegać się o zwrot kosztów. Jak to wygląda w praktyce? Oni cofną mi wysyłkę czy może być sytuacja że paczka mi przyjdzie po zwrocie kasy i trzeba będzie ją zwrócić? Kończy mi się cierpliwość i rozważam ten zwrot i zamówienie jeszcze raz, tym razem na paczkomat.
źródło: przesylka
Pobierz@ladykagami: jesli zglosisz im, ze nie dostaniesz paczki, to support zaaranzuje zwrot kasy.
Do ciebie nalezy decyzja co z tym zrobisz, jesli przesylka jednak przyjdzie ¯\(ツ)/¯
Ja mialem taka sytuacje tylko raz. Nie dostalem przesylki, zrobili zwrot kasy na konto, a kilka dni pozniej paczka do mnie dotarla (pocztex ofc).
Co pokazuje emonitoring? Kiedy nadana i jaki jest ostatni status. Polecam też sprawdzić np na alipaczka.pl, oni pobierają dane po api emonitoringu, gdzie Poczta udostępnia więcej danych niż na stronie www.
źródło: sledzenie
PobierzZobacz na alipaczka.pl kiedy była nadana. Na stronie Amazonu niestety przekłamuje, bo liczy od wyjścia z pierwszego magazynu, a to nie zawsze oznacza że przekazali przesyłkę kurierowi (Amazon często przerzuca z magazynu do magazynu i dopiero potem nadaje).
A na emonitoringu będę info o ewentualnych usługach dodatkowych.
źródło: alipaczka
PobierzRegulaminowo powinna dotrzeć do dzisiaj (do północy).
Regulaminowo Pocztex ma dwa dni robocze pod warunkiem nadania do godziny granicznej (zazwyczaj jest to 15:00 a u kuriera w miastach wojewódzkich 17:00).
Po północy będziesz mógł złożyć reklamację na opóźnienie w doręczeniu.
źródło: paczka
Pobierz