Aktywne Wpisy

Bunch +553
Pajac nie mógł wyjść po szkle że szklanki więc produkował pajęczyne po której się wspinał, ale się skończyła. #zwierzeta
źródło: temp_file7929173096012856547
Pobierz
Cumulonimbus +348
źródło: temp_file1685186952601291906
Pobierz

#nieruchomosci
źródło: ambergold
PobierzTakie mieszkanie zawsze można później dzieciom czy wnukom dać jako dobry start w dorosłe życie, ludzie patrzą też na takie kwestie, a nie tylko na cyferki.
@manlet185cm: Można by jeszcze taki instrument pochodny jak opcje na flipy zrobić XD tzw. flip na trzeciej gęstości.
@manlet185cm: to z uwzględnieniem czynszu, wzrostu wartości nieruchomości i ochroną środków przed inflacją?
https://wykop.pl/link/7522791/porownanie-zwrotu-z-inwestycji-w-mieszkania-i-na-gieldzie-od-2013-roku
Porównanie zwrotu z inwestycji w mieszkania i na giełdzie od 2013 roku
@pp93: Oczywiście że im sie kręci, ale wiesz o co chodzi w dywersyfikacji? O to żeby inwestowac w różne rzeczy, a nie żeby uciekać z nieudanych inwestycji.
Dla Ciebie czy dla mnie to groszowe, ale u mnie w mieście płacę samego od nieruchomości 30razy więcej za m2 niż zwykłą mieszkaniówkę nie na firmę. I żeby nie było, bo widzę tu chyba, że wszyscy nieruchomości traktują tylko jako mieszkania. Nie mam mieszkań na osobę prywatną, które wynajmuję w szarej strefie.
Co do reszty to nie
@Fattek: bardzo
@Fattek: ale co innego jest wynajmować, a co innego trzymać puste jak debil
@Bumbala: Dla każdego sa, tak działają procenty.
A ja teraz mam niemal pewność, że mam do czynienia z kimś, kto z braku argumentów zaczyna próbować ad personam. Po co?
@Bumbala: Dobra, to wytłumaczę ci prościej w formie pytanie - do myślenia. Czy jakikikolwiek zysk z nieruchomości opodatkowany jest bardziej od pracy? Procentowo,