Aktywne Wpisy

kopek +1159
Kto dzisiaj idzie do pracy/roboty/kolchozu/obozu pracy/gułagu/fabryki/magazynu daje plusa na pocieszenie.
:(
#praca
:(
#praca

curiousboi +400
Chłop myślał że jak go dekoralem do plotow pomaluje to będzie teraz stał w garażu albo na złoty jeździć śmiechu warte, emerytura jest dla zarządu dla pana panie żuczku tona mokrego buka na pake #motoryzacja #zawszegratem #samochody #fso #pokazauto
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

#nieruchomosci
źródło: ambergold
PobierzChochoł stworzony przez wysmrodków z tagu #nieruchomosci, statystyki mówią że flipy to jakiś znikomy procent obrotu nieruchomościami.
U Igora Janke temat był poruszany.
@manlet185cm: co? W jaki sposób mam zarobić na mieszkaniu w którym mieszkam?
Trochę za bardzo kurczowo trzymasz się myśli, że inwestycje w nieruchomości to identyczna sprawa jak Amber Gold.
Przede wszystkim na Amber Gold też ludzie zarabiali. Ci co weszli na początku. Rynek nieruchomości to rynek jak rynek, ma popyt, ma podaż, są różne podmioty, które na nim zarabiają. Jednak w pewnym momencie wiara w betonowe złoto stała się tak niezachwiana, że rynek doświadczył tulipomanii i każdy chciał swojego nierucha, "każdy" wierzył, że nie
@Bumbala: I właśnie z tego powodu trzeba maksymalnie to obłożyć podatkami i utrudnić, aby zmusić takich jak ty do
@Bumbala: pewnie propozycje mówią o podatku stanowiącym pewien % od wartości nieruchomości, więc zaleznie od finalnej implementacji trzymanie zbyt wielu nieruchomości mogłoby po prostu generować stratę, więc nawet jeśli Ty byś się nie pozbył mieszkań, to wiele tak trzymanych(zwłaszcza tych pustych) mogłoby wrócić na rynek najmu lub zostać sprzedane,
@manlet185cm: Każdy kto kupował mieszkanie przed 2021 na tym zyskał, koniec kropka.
Czy można było zarobić więcej an giełdzie albo na bitcoinie? No można było ale ryzyko inwestycyjne moim zdaniem było większe.
Na lokacie po
@manlet185cm: sam byłem młodym i głupim klientem Amber Gold - ale na szczęście zdążyli mi jeszcze wszystko wypłacić na czas razem z odsetkami ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie pamiętasz pewnie tego, ale w tamtych czasach takie procenty nie były jakieś zaskakujące. Banki normalnie oferowały lokaty na
@manlet185cm: Też się zastanawiałem, bo złoto wtedy było na górce, tak jak teraz. Poza tym jak inwestujesz w złoto, to kupujesz złoto, a nie jakieś papierki.
@Bumbala: To są groszowe sprawy w porównaniu do opodatkowania pracy, czy nawet giełdy.
@Fattek: ale to jeszcze niedawno była niestety prawda, a odbywało się to kosztem reszty społeczeństwa. Zresztą dalej nie wyszliśmy z patologi mieszkaniowej. Ja tam liczę na kastrat.