Wpis z mikrobloga

Jak bylem nastolatkiem to zastanawiałem się jakim cudem tylu ludzi dało się nabrać na Ambergold i PEWNY, GWARANTOWANY zysk do 15% rocznie na inwestycji w ZŁOTO. No ale wmawiałem sobie, że to wina starych, naiwnych ludzi z poprzedniego systemu i że to już nigdy się nie powtórzy. Od tamtego czasu minęło ledwie 12 lat i każdy uwierzył w PEWNE, GWARANTOWANE zyski na inwestycji w BETON. Tylko teraz 15% zysku rocznie to minimum a na topie są flipy i flipy na flipie XD Dodatkowo w narodowy scam jest uwikłany rząd, poprzedni jak i teraźniejszy więc, żeby wszystko się nie zawaliło to trzeba pompować rynek kredytem za kasę podatników XD. Czasy się zmieniają, ale ludzie są ciągle tacy sami.

#nieruchomosci
manlet185cm - Jak bylem nastolatkiem to zastanawiałem się jakim cudem tylu ludzi dało...

źródło: ambergold

Pobierz
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@jonzi: Sugeruje że 2024 rok to najwyższa pora żeby Polacy w podstawowym stopniu dedukowali się w kwestii finansów żebyśmy nie musieli powtarzać ciągle takich samych scamerskich schematów
  • Odpowiedz
  • 3
@Deska_o0: No ty nie jesteś zdolny do merytorycznej dyskusji tylko ciągle cos bredzisz i wydaje ci się ze ja mam rzucać tutaj prace naukowe żeby cię prostować XD No i oczywiście ciągłe ad personam a potem zdziwienie że odpowiadam ci w takim samym tonie XD
  • Odpowiedz
Sugeruje że 2024 rok to najwyższa pora żeby Polacy w podstawowym stopniu dedukowali się w kwestii finansów

@manlet185cm: oczywiście że tak, niestety ciężko będzie bo znakomita większość wyszła dobrze na nieruchomościach, czy to na flipach, czy to na wynajmach, czy na samym wzroście wartości. Przede wszystkim trzeba przestać ćpać micka i jego wnioski.
  • Odpowiedz
@Fattek: a w co zainwestować? Co byś zaproponował? Z ciekawości pytam załóżmy hipotetycznie z pozycji osoby, której się nie chce siedzieć przed kompem i czegoś tam sprawdzać. I załóżmy, że mam trochę nieruchomości ( koło 20, różnego przeznaczenia), załóżmy, że mam też gotówkę polską, różną zagraniczną, jakieś obligacje, fizycznie złoto i akcje jakiś firm. Co miałbym kupić zamiast jakiegoś nierucha? Zakładaj, że wystawne życie mnie nie interere. Jaka propozycja bez
  • Odpowiedz
: No ty nie jesteś zdolny do merytorycznej dyskusji tylko ciągle cos bredzisz i wydaje ci się ze ja mam rzucać tutaj prace naukowe żeby cię prostować XD

@manlet185cm: kiedy powołujesz się na zmyślone dane to musisz się liczyć z tym że ktoś poprosi o źródło

No i oczywiście ciągłe ad
  • Odpowiedz
  • 4
@Deska_o0:

stwierdzenie faktu to nie ad personam, jeżeli je tak odbierasz to jest to problem nad którym powinieneś się zastanowic

XDD No siema odklejencu, co obraziłeś się? Ja tylko stwierdzam FAKTY jeśli źle to odbierasz to jest to problem nad którym musisz się zastanowić!!!

Osłabiasz mnie, jeśli już się wyżyłeś i zeszło ci powietrze to daj se spokój
  • Odpowiedz
@manlet185cm co złego było w AmberGold? Przecież cały czas mówi się, że inwestycja w złoto długoterminowo jest bezpieczna. Do tego napisane "gwarancja bezpieczeństwa lokat", więc jakoś to zabezpieczają. Nie można zakładać, że oszukują, bo by nie można było nikomu wierzyć i to samo z lokatami w banku, obligacjami skarbowymi itd.

Serio, jaki był z tym problem? Jak dla ciebie oczywiste, to możesz w kilku zdaniach wytłumaczyć.
  • Odpowiedz
"większość ludzi, którym nieruchomość przyniosła zysk nie kupowała nieruchomości w celach inwestycyjnych tylko jako miejsce do życia. A co do wielkości zysków na inwestycji w nieruchomości to każdy średnio ogarnięty człowiek wie, że inwestycja w najpopularniejszy etf na spółki amerykańskie przyniosła większe zyski niż nieruchomość z wynajmem nawet w"

@manlet185cm: jak kupuję wszystko jako zabezpieczenie (nie wprost inwestycyjnie). Do życia mam trzy, korzystam z jednego. Jestem średnio ogarnięty, bo spokojnie
  • Odpowiedz
@manlet185cm: przyłapałem cię na kłamaniu i chciałbym zebyś odnosił się do świata realnego więc w twojej główce jestem "odklejeńcem" zabawne

Osłabiasz mnie, jeśli już się wyżyłeś i zeszło ci powietrze to daj se spokój

@manlet185cm: ja przecież tylko poprosiłem o źródło na które się powoływałeś,a które jak dobrze wiemy zmyśliłeś
  • Odpowiedz
  • 3
@Bumbala: Chłopie to bardzo dobrze, ja tu nie przyszedłem nikogo obrażać, nie uważam że ktokolwiek straci w długim terminie na kupnie nieruchomości w Krakowie czy Warszawie. Ale jak ktoś robi flipa na flipie w Łodzi w celach zarobkowych to może się zdziwić
  • Odpowiedz
@manlet185cm: duża różnica jest taka że w Amber Gold pieniądze wyparowały.
Inwestując w nieruchomość zawsze zostanie ci cała te nieruchomości.

Nawet jeśli stanieją i nie będzie można ich korzystnie wynająć, to możesz sprzedać i kupić sobie większe mieszkanie/dom.
  • Odpowiedz
  • 2
@Deska_o0: Odklejeniec to jest jedynie nawiązanie do tego ze przed edycja swojego pierwszego komentarza kazałeś mi "przywitać się z moimi urojeniami" tego tez nie zrozumiałeś. Za to zgrabnie ciągle edytujesz swoje komentarze, żeby nie były takie agresywne jak na starcie, nie martw się, widzę.
  • Odpowiedz
@manlet185cm: odnoś się do tego co ktoś pisze a nie do tego co chciałbyś żeby pisał, czas na edycję to 15 minut, ty odpisałeś przecież po godzinie, twój poziom zakłamywania świata realnego przeraża

Odklejeniec to jest jedynie nawiązanie do tego ze przed edycja swojego pierwszego komentarza kazałeś mi "przywitać się z moimi urojeniami" tego tez nie zrozumiałeś.

@manlet185cm: ten komentarz nadal wisi, nie był pierwszy, gubisz się we
  • Odpowiedz
@manlet185cm: ja nie czuję się obrażony, i nikt chyba nie powinien. Chodzi mi o to, że można i beton kupować. Fakt, że na kredyt i na krótko to może się nie udać.

Nie tylko w Warszawie czy gdzieś tam. Kumpel weterynarz, żeby codziennie (3 dni w tygodniu) nie dojeżdżać (ponad 70km x2) do fabryki krów, kupił mieszkanie 2pokoje w dawnym pgr za 15kzl (4 wysokie pensje ówcześnie), wyremontował, używał ponad
  • Odpowiedz