Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim ale świat tak nie wygląda. Za dużo siedzisz w internecie. W internecie zobaczysz głównie złe rzeczy bo one się klikają ale to nie jest rzeczywistość. Polecam zacząć wychodzić do ludzi, a nie zakopywać się w necie.
  • Odpowiedz
Mam wrażenie, że większość problemów w obecnym świecie

@mirko_anonim: te problemy wynikają z względnego bezpieczeństwa i dostatku

człowiek to jest maszyna biologiczna przystosowana do radzenia sobie w trudnych warunkach - jesteśmy przystosowani do szukania pożywienia, budowy schronienia i
  • Odpowiedz
Polecam zacząć wychodzić do ludzi, a nie zakopywać się w necie.

@dream_big: które konkretnie zjawiska występujące w internecie nie występują w świecie rzeczywistym?

internet (a już tym bardziej miejsca jak wykop czy twitter) stanowią odbicie świata realnego w krzywym zwierciadle - ale co do zasady przecież to co op opisuje ma w pierwszej kolejności miejsce w realu a dopiero potem jest opisywane w internecie oczywiście jeszcze bardziej podrasowane, wyolbrzymione itd.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
nieustraszony-filozof-68: Fajne statystyki wtedy miały choroby weneryczne przez takie chodzenie na panienki, rzeczywiście super sprawa, już biegnę po wehikuł czasu, nie mogę się doczekać, wtedy to dbali o zdrowie psychiczne mężczyzn, szczególnie tych po wojnie, nie to co teraz…

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
dynamiczny-nomada-70: xd

. Za dużo siedzisz w internecie. W internecie zobaczysz głównie złe rzeczy bo one się klikają ale to nie jest rzeczywistość

U mnie natomiast rzeczywistość to dzieciństwo z menelem i niebieską kartą, znęcanie się psychiczne jak i psychicznie zarówno w szkole i w domu. Dopiero internet okazał się miejscem, w którym mogłem poznać pierwszych życzliwych ludzi, którzy wnieśli odrobinę światła w moją codzienność.
  • Odpowiedz