Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem właścicielem jeden z posesji w Gdańsku. Odziedziczyłem dom parterowy wraz z warsztatem samochodowym po moim zmarłym ojcu. Niestety właścicielem przylegającej działki do mojej jest deweloper. Otrzymałem dziś zaproszenie na prezentację tego co planują wybudować na przyległej działce. Niestety MPZP zatwierdziły niewidomi lub osoba z niskim ilorazem ilorazem inteligencji, ponieważ zabudowa pozwala na 5 lub 6 kondygnacji. Działka dewelopera z trzech stron jest otoczona domami jednorodzinnymi. Oczywiście będę walczył o to, aby dostosowali się do aktualnej zabudowy, bo przecież właściciele domów chcą prywatności i byli tutaj pierwsi. Rozmawiałem z kilkoma mieszkańcami pobliskich bloków, którzy mają miejsca ogólnodostępne. Oni również nie chcą bloku w pobliżu. Co powinienem zrobić? Nagłośnić to w jakiś programach typu Interwencja? Pozbierać podpisy pod protestem?

#gdansk #nieruchomosci #mpzp #prawobudowlane #budownictwo #deweloperka

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: powiem tak- nie jesteś pierwszy w Gdańsku, kogo bandycko tak załatwili. Jak MPZP jest to nic nie zrobisz, a pójdziesz nagłaśniać to gwarantuje Ci, że w domu będziesz miał poważną awarię infrastruktury energetycznej
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 3
zrównoważony-przyjaciel-97: Mieć kumpla wysoko w urzędzie.
Już to widze jak deweloper popuści okazje do zarobienia bo przyszedł pan z interwencji albo op z podpisami.

Jeżeli jest robione zgodnie z prawem to dlaczego maja odpuscic? Prosty przykład, jeśli jakiś sąsiad przyjdzie, że mu się twoj warsztat nie odpowiada bo głośno, smrodzi a przyjeżdzający klienci zaburzają prywatność okolicy, to grzecznie go zamkniesz?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP):

Już to widze jak deweloper popuści okazje do zarobienia bo przyszedł pan z interwencji albo op z podpisami.

Uczucia deweloperskie tak bardzo ranione. To prawo to jest wałek. My byliśmy tutaj pierwsi. Nie popuszczę im i będę zatruwał im życie ile tylko będę mógł.
  • Odpowiedz
e zgodnie z prawem to dlaczego maja odpuscic? Prosty przykład, jeśli jakiś sąsiad przyjdzie, że mu się twoj warsztat nie odpowiada bo głośno, smrodzi a przyjeżdzający klienci zaburzają prywatność okolicy, to grzecznie go zamkniesz?

@mirko_anonim:
1) pewnie budynek będzie oddziaływał na twoją nieruchomość więc w teorii potrzebuje twoją zgodę więc możesz latami protestować
2) Ja osobiści bym w protestach do urzędu pilnował jakie zacienienie jest budynku i żeby urzędnicy dobrze
  • Odpowiedz