Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#wykop30plus #wykop40plus a nawet #wykop50plus #zalesie #feels
Cześć Mirki,
Mam 51 lat, spłacony kredyt, żonę, dorosłe dzieci (19 i 22 lata), sporo odłożonej kasy (jakieś 400 tys. PLN na giełdzie, 300 tys. w obligacjach, 80 tys. na koncie), fajny dom, auto i...brak sensu życia.
Przez ostatnie 30 lat goniłem za tym żeby być w tym miejscu, w którym jestem obecnie. Problem w tym, że ta gonitwa odebrała mi sporo: nie rozwinąłem żadnego hobby, poza siłownią, za to nabawiłem się bezsenności, którą leczę u psychiatrów od kilkunastu lat. Dzięki siłowni jestem w miarę zdrowy, ale twarz zdradza wszelkie oznaki stresu i wieku... Teraz gdy to wszystko mam, brak mi jakiekolwiek celu. Pracuję w tej samej firmie od 16 lat, chociaż wiem, że jestem do zastąpienia w kilka dni to tylko to w zasadzie sprawia, że rano wstaje z łóżka. Paradoksem jest to, że wcale nie muszę, mógłbym wziąć L4 i jakoś dociągnąć do emerytury. Trzymam kontakt ze znajomymi ze studiów i mam wrażenie, że ci którzy nie mają dzieci mieli jakieś szczęśliwsze i ciekawsze życie. Mimo, że z perspektywy czasu nie żałuję, że mam dwójkę, są wspaniali, mamy super kontakt itd. ale jednak sporo nas z żoną to kosztowało. Uprzedzając pytania: rozmawiałem z psychiatrą i nie mam depresji. Mam życie o którym wielu marzy, tylko jakieś 20 lat za późno eh
Czy jest ktoś kto myśli podobnie albo może ktoś też miał taki etap i podpowie jak sobie z tym radzić?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Trzeba nowe cele obrać. My z mężem przekroczyliśmy magiczne 40. Dom stoi, auta w garażu, dzieci prawie odchowane (13, 16). Poszliśmy w tamtym roku na kurs żeglarski. Każdy weekend spędzamy na łódce lub gdzieś pod namiotami ze sprzętem nurkowym. Celem naszym jest zrobienie sternika morskiego i zabieranie przyjaciół na rejsy morskie. Mamy na co odkładać kasę i gospodarować czas. Polecam znalezienie sobie jakiegoś fajnego celu, jest o czym wieczorem
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zdecydowany-archiwista-21: @Pan_Slon
chłopie, ja biorę psychotropy po których mam wystarczająco r-------e hormony, nad b---ą poważnie myślałem jakieś 15 lat temu, ale uznałem, że skoro tym nie zarabiam i nie startuje w zawodach to nie ma sensu
@Zoyav
owszem, ale nie każdy stary człowiek jest taki hmm zagubiony? jak ja
@dzar1984
to ciekawa opcja, zacząłem badać temat i pewnie w
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

pewnie nie uwierzysz, ale będziesz kiedyś w tym samym miejscu co ja. Ja też kiedyś marzyłem żeby ktoś dał mi taki hajs i wtedy może faktycznie bym to jakoś ciekawiej zagospodarował

Nie. Nie będę. Nawet sobie nie zdajesz sprawy, że ogromna większość Polaków nigdy do takiego poziomu finansowego nie dobije. Mediana zarobków w Polsce w kwietniu to było 6500 zł brutto, czyli niecałe 4800 netto, czyli tyle co
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: bo jakbyś miał parcie na bycie z rodziną a nie 30 lat z---------ć w robocie to byś wiedział że spędzanie czasu z rodziną to najlepsze co cię spotkało. Nie liczy się to że idziesz na 2 tygodnie wakacji na Bahamy czy do 5 gwiazdkowego hotelu bo to tylko dopamina dla mózgu. Prawdziwe relacje z rodziną to jak zostajesz w domu bo przykładowo dziecko chore a nie stres że musisz
  • Odpowiedz
»@mirko_anonim: trzeba przylgnąć do wiary katolickiej, to sens szybko się znajdzie! Pracuj na życie wieczne, tego co masz teraz do grobu nie weźmiesz
Prawie dobrze, ale inaczej. Trzeba przylgnąć do wiary muzłumańskiej, to sens się szybko znajdzie a nawet jak nie znajdziesz sensu z 2, 3 i 4 żoną, to na pewno znajdzie Ci go jakiś mułła. Jest dżihad w Palestynie, więc można zapracować na życie wieczne a w nim 72 hurysy,
  • Odpowiedz