Wpis z mikrobloga

Pani z przedszkola udostępniła rodzicom galerie zdjęć z sesji w przedszkolu, zdjęcia ze znakami wodnymi. Jedna odbitka cyfrowa 45 zł xd mamy sobie wybrać zapłacić i wtedy dostajemy odbitkę na maila. Pani nie wzięła pod uwagę że są świetne narzędzie #ai do usuwania znaków wodnych i teraz jestem parę złotych do przodu. Żyć trzeba umić mówię wam
  • 279
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pani z przedszkola udostępniła rodzicom galerie zdjęć z sesji w przedszkolu, zdjęcia ze znakami wodnymi. Jedna odbitka cyfrowa 45 zł xd mamy sobie wybrać zapłacić i wtedy dostajemy odbitkę na maila. Pani nie wzięła pod uwagę że są świetne narzędzie #ai do usuwania znaków wodnych i teraz jestem parę złotych do przodu. Żyć trzeba umić mówię wam

@Kingside: Nie ma to jak pochwalić się kradzieżą na wypoku. Geniusz
  • Odpowiedz
@Kingside: 45 zł za foto ciut dużo :P Szczególnie jeżeli nie jest to jakieś grupowe na zakończenie roku... moi mają z 6 sesji w ciągu roku z doopy tematyki (powitanie wiosny, dzień lasu itp) i nigdy wszystkich nie kupuję. Ogarnąłeś temat - plus dla ciebie. Ja pewnie bym se zostawiła z znakiem wodnym xD
Podobna sytuacja nieogara fotografa/przedszkolanki - szwagier jak się żenił zamówił różne wzory zaproszeń. I jedna firma
  • Odpowiedz
Kradzież to kasowanie 45 zł za CYFROWĄ kopię zdjęcia TWOJEGO własnego dziecka.

@Foxing: Tylko jeśli Cię nie poinformowano, że będzie sesja, płatna a za odbitki trzeba będzie zapłacić. Zakładam się również o 45 złotych, że cena nie dotyczyła jednej odbitki a to zwykły baicik.
  • Odpowiedz
@Kingside czy drogo? Jasne. Jednak wszędzie teraz szukają kasy. Czy to źle, że ździerają? Zależy czy te 45 zeta idzie na wyposażenie przedszkola. Jeśli tak, to złego słowa bym nie powiedział.
  • Odpowiedz
@TomaszBP: Jakbym zmyślała to by mi szwagier tego nie pokazywał :D Dostali normalnie pliki do edycji w photoshopie. Może dostali dostęp do jakiegoś dysku gdzie mogli je przeglądać i tam były zarówno psd jak i pdf? To było 10 lat temu.
I to ten najczęstszy wzór te takie zielone wieńce vintage.
  • Odpowiedz
@Foxing: jasne, bo wydruk za 2 zł nagle zmienilby wartość tego zdjęcia i uszanował byś czyjaś pracę.
Idź na rezonans, dostań badanie na płycie i nie zapłać, bo to TWÓJ rezonans
  • Odpowiedz
a rozumiem że fotograf tam przyszedł posłuchać p---------a twojego gowniaka i oczywiście za pracę nie powinien dostać zaplaty

@rolkapapieru: Praca jak każda inna. Może niech milion zawoła za godzinkę roboty i chwilowy kontakt z dzieckiem, po co się ograniczać xD
  • Odpowiedz
@Kingside

Jakie to narzędzie?
  • Odpowiedz