Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak ja się cieszę że wprowadzili te niedziele niehandlowe, bo to pomogło dostrzec pewne patologiczne zjawisko wśród przeciwników tego zakazu. Wszyscy płaczą że handel dostał specjalne przywileje a nie na przykład gastro, muzea czy służby ale sami najczęściej pochodzą z kasty świętych krów typu zawody biurowe czy nauczyciele którzy sami w życiu niedzieli nie przepracowali i cieszą się od lat przywilejem posiadania dwóch wolnych dni w tygodniu.

Ci egoiści mają wielkie pretensje do handlowców że potrafili wywalczyć korzystne dla nich przepisy, a jestem bardzo ciekawy gdyby wprowadzić niedziele pracujące dla wszystkich, absolutnie wszystkich łącznie z nauką szkolną również w weekendy (czego jestem gorącym zwolennikiem). Kwik kasty wybranych byłoby słychać aż w Kalifornii xD

I nie mówcie że można sobie zmienić pracę. Dobrze wiecie, że dla wielu ludzi handel to właśnie jedna z niewielu możliwość oprócz gastro czy produkcji i po prostu bardzo byście chcieli dalej korzystać ze swoich przywilejów i wykorzystywać lud pracujący, który nie ma takich możliwości jak wy, jaśniepany, zasrani dekle którym po prostu lepiej wyszło w życiu.

Proletariusze wszystkich krajów łączcie się!

#antykapitalizm #pracbaza #polska #kolchoz #robpill

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 31
niezawisły-zwycięzca-10: boże niedziele niehandlowe to największy rak. Brakuje ci czegoś w lodówce? takiego wała, nie pójdziesz do sklepu bo nie. Poczekaj aż ci jakiś remont wypadnie albo usterka. Zresztą pracuje cały tydzień to co ja mam robić w weekend? Mogę mieć sobote zajęta i co? Jedynie czynne tylko gastronomie i tyle

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Przecież nie pracują więcej niż 160h w miesiącu, więc inne 2 dni mają wolne. Niedziele niehandlowe uniemożliwiają pracę części ludzi, np. studentom, a sami pracownicy mają większy zapieprz w soboty.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: rozumiem pracowników handlu, ale poza nimi za zakazem są głównie ludzie dla których zakupy stacjonarne to heetsy i energetyk w żabce. Jeżeli przyjrzeć się danym ile osób w niedzielę je krem z brukwii w fancy restauracji a ilu duszoną karkówkę kupioną na promocji z biedy to jasne staje się, że np zamknięcie w niedziele gastronomii miałoby dużo więcej sensu (o warunkach pracy w tejże nawet nie wspominam).
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ale nie miesci ci się w twojej małej głowie, że jeśli taka osoba ma nadal 2 dni wolnego, to odpoczywa tyle samo co pracownik pracujący od poniedziałku do piątku? Jeśi jest ograniczenie w pracy 40h w tygodniu, to jaka różnica czy pracujesz poniedziałek-piątek czy środa-niedziela?

Ja tam nie mam co robić, więc jak mam długi weekend, to się nudzę, bo bym już sobie wrócił do roboty. Wiem też o
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a wystarczyłoby ustalić, że sklep może być otwarty w max 2 niedzielę w miesiącu (dowolne) i tym sposobem markety same by już się dopasowały i ciągle byłoby sensownie gdzieś zrobić zakupy.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja tam bym wolał mieć wolne dwa dni w tygodniu zamiast wolnej niedzieli i też soboty. W niedzielę nic nie można załatwić bo wszystko pozamykane, a poza tym w kwestii rozgrywek wszędzie jest dużo ludzi, tłumy, z sobotą podobnie. Ale jeśli ktoś chce mieć wolną niedzielę to ja to rozumiem.
  • Odpowiedz