Wpis z mikrobloga

• 1602
@heksengerg: nie wierzyłem. Sprawdziłem i rzeczywiście 94% Portugalia

Po co tam się w ogóle żenić? xD

Zawsze mi się wydawało że te 33% czyli 1/3 w Polsce to dużo. Jednak nie
  • Odpowiedz
  • 392
Widzę, że rozsądny konserwatyzm w Rosji i tradycyjne społeczeństwo znów wysoko w rankingach. Wyżej tylko w odsetku chorych na HIV ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Tam był jakiś myk, że na czas covida wstrzymywali sprawy rozwodowe, a potem rozpatrywali wszystkie naraz, stąd taki wynik.

@lordgrievous: to by trochę tłumaczyło, ale dalej okolice 50% w krajach zachodnich (a są jeszcze ludzie którzy się rozstają, ale nie rozwodzą). Przeraża mnie to trochę
  • Odpowiedz
@Atreyu: w rzeczywistości jest to około 50, czy 60%. To są dane z dołka covidowego, gdzie prawie nie zawierano małżeństw (ale i bez tego Portugalia słynie z jednej z najniższych ilości małżeństw na 1000 mieszkańców w Europie).

Generalnie Portugalia to około 1,8 rozwodòw i 3,5 zawartych małżeństw na 1000 mieszkańców, co daje wspomniane okolice 50%.
patryk-dagiel - @Atreyu: w rzeczywistości jest to około 50, czy 60%. To są dane z doł...

źródło: Screenshot_20241114_064747_Chrome

Pobierz
  • Odpowiedz
w Polsce będzie to samo wraz z postępującą feminizacją, laicyzacją i pozostałymi procesami społecznymi które kobiety zwalniają z jakiejkolwiek odpowiedzialności za czyny.

@kolega_z_sasiedztwa: przecież w stolicy rozsądnego konserwatyzmu jest to ~75%, wynik który przebijają tylko zmanipulowqane dane z Hiszpanii i Portugalii (hurtowe rozwody po covidzie) oraz luksemburg gdzie większość małżeństw zawierana jest ze względu na obywatelstwo, więc twoje brednie pozostają bredniami które nie mają nic wspólnego ze światem realnym, a
  • Odpowiedz
@Deska_o0: narrację to tobie wmówiono, że rosja jest jakąkolwiek ostoją konserwatyzmu a ty wierzysz w te bzdury i jeszcze się tym chwalisz.
Zobacz sobie mapkę rozwodów na której wyraźnie widać w których regionach w Polsce jest więcej rozwodów a gdzie mnie. Zupełnym przypadkiem w tych regionach jest też największy odsetek konserwatystów. A jeszcze bardziej na tym tle wyróżniają się miasta które jak powszechnie wiadomo słyną z tego że mieszkańcy są
kolegazsasiedztwa - @Deska_o0: narrację to tobie wmówiono, że rosja jest jakąkolwiek ...

źródło: rozwody2002-1024x989

Pobierz
  • Odpowiedz
Zobacz sobie mapkę rozwodów na której wyraźnie widać w których regionach w Polsce jest więcej rozwodów a gdzie mnie. Zupełnym przypadkiem w tych regionach jest też największy odsetek konserwatystów

@kolega_z_sasiedztwa: to żaden przypadek a twoje zakłamywanie rzeczywistości, najwięcej rozwodów jest w dużych miastach tam gdzie najwięcej ludzi, ale zdradź na jaki kraj powinienem zatem patrzeć? włochy? hiszpania? xD
rozumiem że w twojej urojonej rzeczywistości Estonia nie istnieją? przecież odwrócili się
  • Odpowiedz
@kolega_z_sasiedztwa: spójrz jeszcze na mapkę z poziomem wykształcenia kobiet zależnie od regionu, może wyciągniesz wnioski o jakich mówi się od dobrej dekady i odkryjesz dość niewygodną dla mężczyzn prawdę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kolega_z_sasiedztwa: ty nie dyskutujesz, ty kłamiesz oraz manipulujesz, a kiedy przyłapałem cię na bredzeniu próbujesz ściągnąć mnie do swojego domu - rynsztoku, pozostało mi się jedynie z ciebie jeszcze trochę pośmiać:

Estonia nie istnieje! Estonię wymyśliliście sobie wy, liberałowie!

Tylko pustynne gusła mogą uratować ludzkość!

gdybyś mieszkał w USA mógłbyś sobie to napisać na kartonie i zbierać drobne na skrzyżowaniach
  • Odpowiedz