Aktywne Wpisy

staryalkus +305
kupiłem dziś nowy samochód (。◕‿‿◕。) przesiadam się ze starego Fiata Punto do Toyoty Yaris w hybrydzie, rocznik 2018, 54k przebiegu, pierwszy właściciel, serwisowana w ASO. Jeździ jak marzenie. Jaram się jak Rzym za Nerona ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#chwalesie #samochody #motoryzacja #toyota
#chwalesie #samochody #motoryzacja #toyota
sonko12 +648
Nowo poznanej dziewczynie zdradziłem swoje miejsce z grzybami i kontakt sie urwał

Behind the scenes, researchers at major AI labs have been running into delays and disappointing outcomes in the race to release a large language model that outperforms OpenAI’s GPT-4 model, which is nearly two years old, according to three sources familiar with private matters.
https://www.reuters.com/technology/artificial-intelligence/openai-rivals-seek-new-path-smarter-ai-current-methods-hit-limitations-2024-11-11/
Fajny art.
https://x.com/ylecun/status/1856612196437930332?s=46&t=m4xgLKFgqFafJXbRTotN1Q
I thread Lecuna
Ale jak to!!!!! Prof. Dragan mówił że postęp jest wykładniczy!!!!!
źródło: c85
PobierzPóźniej były follow-up do tego itd. Ale no, to prawda. Nie ma pomysłu. Jak do warstwy encyklopedycznej, dodać warstwę powiedzmy semantyczną. Czy regułową czy jakąkolwiek inną, która rozwijałaby LLMY.
Są różne inne sposoby niż syntetyczne dane. Np dodanie warstw grafowych, tzw liquid itd. Ale żadna nie daje większej nadziei.
Ach, teraz "tylko" linki to threadsa daje ;-)))
@JamesJoyce: Spokojnie, to dziedzina SI. Znana z tego, że pełno w niej było iluzji co do faktycznego w niej postępu. Więc tak: według mnie ta bariera rozwoju (trudności w postępie wobec GPT-4) jest do pokonania, bo spójrzmy na ludzki mózg. Neurony w ludzkim mózgu działają trochę inaczej niż neurony w sztucznej sieci neuronowej, ale w każdym razie można powiedzieć, że sieć neuronowa działa. Tylko
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz4. If he does not publicly apologize for this repeated pattern of misbehavior, I have no choice but to file an academic misconduct charge with his university and perhaps the ACM.
Przeproś bo cię podpierdiolę.
@JamesJoyce: Naciągana konkluzja. To OpenAI to ma teraz problem aby przegonić konkurencję. Tak uderzyliśmy trochę w ścianę ale zaraz pewnie będą kolejne deploye. W tym momencie mamy 3 firmy z modelami obiektywnie lepszymi od GPT-4, oraz 17 modeli lepszych w