Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki powiedzcie czy ja mam nawalone we łbie czy to normalne.

21 lat, jestem z dziewczyną od 7 lat (tak nie żartuje). Mieszkamy u mnie, z moimi rodzicami.
Dziewczyna naciska mocno na wyprowadzkę, już nawet mamy mieszkanie znalezione. Za dwa dni podpisuje papiery i za dwa tyg odbieramy klucze. Tylko że ja nie wiem czy chce się wyprowadzić. Dobrze mi w moim domu, wiadomo że kłótnie z rodzicami się zdarzają ale to nie przeważa. Dodatkowo bardzo szkoda mi zwierząt których nie będę widział na codzień. Dziewczyna już nie może wytrzymać, być może mogę to jeszcze odłożyć ale na max rok. Dalej nie wytrzyma i wyniesie się sama. Nie chce jej zmuszać aby mieszkała u mnie na siłę ale z drugiej strony sam się nie chce wynosic.
No i teraz mam dylemat, czy odłożyć to jeszcze czy zaryzykować? Co prawda do domu rodzinnego będę miał 10 minut autem ale jednak. Najbardziej chyba szkoda mi zwierząt do których jestem przywiązany. Od dziecka żyje z zwierzętami i traktuje ich jak rodzinę. Co byście robili w moim przypadku? W domu mam i rodzinę, i zwierzęta i dziewczynę. Czyli wszystko co potrzebuje. Z drugiej strony dziewczyna się wyraźnie męczy a ja nie chce jej męczyć. Dodatkowo obawiam się że się będziemy kłócić po wyprowadzce. Czy jestem nienormalny czy taki strach to norma? Byliście w podobnej sytuacji?

#pytanie #zwiazki #rozowepaski #zdrowiepsychiczne #porady #psychika #psychologia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ZgrywusPrzegrywus: abstrachujac od tego czy to bajt czy nie, to w ich wieku taki krok moze byc bardzo ryzykowny dla chłopaka
Takie dziewczyny w związkach od wczesnych lat nastoletnich paradoksalnie łatwo urobić, pozna potem innego faceta, poczuje zauroczenie i op zostanie sam
  • Odpowiedz
@mirko_anonim niezależnie czy się przeprowadzisz czy nie dni twojego związku są już policzone. Możesz szukać nowej panny.
A może chcesz sprawdzić czy obecnej na tobie zależy? To niech wyprowadzi się sama. Nie masz obowiązku fundować jej życia wbrew sobie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja bym się wyprowadził, jak Ci się nie spodoba to możesz się odprowadzić. Zwierzęta mówisz w liczbie mnogiej, to też jedno później możesz zabrać ze sobą.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Typie, 10 minut autem do starych będziesz miał a jednocześnie więcej spokoju od starych. Najlepszą decyzją, jaką można podjąć w młodym wieku, gdy jest ku temu okazja, to wyniesienie się od starych. Ja na przykład w trakcie lockdownów, gdy siedziałem w domu, bardzo popsułem swoje stosunki z rodzicami. Mieliśmy siebie krótko mówiąc dosyć. Wyniosłem się na swoje jakiś czas później i nasza relacja mocno odżyła. Codziennie do siebie dzwonimy
  • Odpowiedz