Aktywne Wpisy
retromirek +386
W ciągu zaledwie kilku lat pochowałem całą swoją najbliższą rodzinę. Zostałem na świecie zupełnie sam, mając pod opieką dorastające dziecko. Robię za ojca, matkę i tarczę ochronną.
Po drugiej stronie mam byłą żonę, której jedynym celem życiowym stało się zniszczenie mnie psychicznie, finansowo i zdeptanie spokoju naszego dziecka. Od lat toczę wykańczającą walkę z patologią systemu, złośliwością urzędników i kłamstwami. Ex zdołała zmanipulować i przeciągnąć na swoją stronę resztki mojej dalszej rodziny, robiąc
Po drugiej stronie mam byłą żonę, której jedynym celem życiowym stało się zniszczenie mnie psychicznie, finansowo i zdeptanie spokoju naszego dziecka. Od lat toczę wykańczającą walkę z patologią systemu, złośliwością urzędników i kłamstwami. Ex zdołała zmanipulować i przeciągnąć na swoją stronę resztki mojej dalszej rodziny, robiąc

moll +39
Hit niejednych urodzin w latach dziewięćdziesiątych, a tak mnie nostalgia naszła
#kuchniamoll #gotujzwykopem
#kuchniamoll #gotujzwykopem
źródło: 1000020197
Pobierz

Może ktoś się lepiej orientuje w temacie #prawo i #nieruchomosci w #zwiazki.
Posiadam 2 mieszkania, gdzie jestem jedynym właścicielem w księdze wieczystej, ale:
Mieszkanie 1:
Kupione przed ślubem na kredyt, spłacone po ślubie częściowo z zysku z najmu, darowizny od moich rodziców oraz mojej pensji (żona po ślubie nie pracowała).
Mieszkanie 2:
Darowane po ślubie przez babcię, ale wykupione od gminy za 10% wartości oraz wyremontowane za darowizny od moich rodziców oraz mojej pensji (żona po ślubie nie pracowała).
Pensja męża oraz zysk z najmu majątku prywatnego są po ślubie podobno majątkiem wspólnym i stąd moje wątpliwości czy oba mieszkania należą w 100% do mnie, a pytam o to, ponieważ żona zbyt mocno się według mnie wtrąca i mówi mi co mam z nimi zrobić (dodam, że w żadnym z tych mieszkań nie mieszkamy).
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
Jeszcze co do tej darowizny - rozumiem, że było wskazanie, że jest do majątku odrębnego? Zresztą piszesz nielogicznie, bo kiedy była darowizna (i czego) a kiedy wykup od gminy? I z jakich środków?
Było wskazanie, że darowizna jest wyłącznie dla mnie, wnuka, ale stwierdzenia "do majątku odrębnego" w akcie darowizny nie
@mirko_anonim z drugiej strony o co chodzi z tym wtrącaniem się? Bo owszem, zysk z najmu czy z sprzedaży tych mieszkań jest aktualnie Waszym wspólnym