Wpis z mikrobloga

@Notes A Ty nie rozumiesz o co mi chodzi i sam nie rozumiesz obecnego systemu składek ( ͡° ͜ʖ ͡°) bo ubezpieczalnie i tak wychodzą na + i to grubo ściągając więcej z młodych, a gdyby wszyscy mieli równo ( ͡º ͜ʖ͡º) i tylko ściągaliby ze stłuczek/wypadków to nie straciliby, bo nikt nie jeździłby 100% bezkolizyjnie. Zresztą miras i tak dla ubezpieczalni
  • Odpowiedz
@JasnyBanan sorry ale kolizje i wypadki to nie tylko parę tysięcy na wyklepanie blachy i tyle wypłacają.
Czasami zniszczenia idą w setki tysięcy jak i nie miliony i taki pojedynczy klient nawet przez cale życie nie uzbiera dla ubezpieczalni takiej kwoty która często musi być wypłacona przez jakiś wypadek.
Statystycznie rzecz biorąc to ciągle jednak młodzi ludzie do 25 lat popełniają najwięcej wykroczeń i mają najwięcej kolizji. Z jakiej racji taki
  • Odpowiedz
@badreligion66 lvl34 here, raz sebie zderzak w jego e36 zarysowałem i z 800 zrobiło się 1400 (już trzeci rok i nie chce za bardzo składka spadać). Chyba sobie całą blacharkę z mojego oc zrobił.
  • Odpowiedz
@Notes Ale sie zesrałeś typie, zmień teraz gacie, bo śmierdzi
( )
I nie, nie zaskoczyłeś mnie, bo to fakt masz racje, dziadki jak całe życie przejadą bezkolizyjnie, to mają ulgi, ale jak pierdykną w coś, lub kogoś, to potem potężna podwyżka składki i koniec eldorado
(σ ͜ʖσ)
Mój pomysł po prostu jest odwrotnością tego co jest teraz,
  • Odpowiedz
@Notes Sam upadłeś na łeb typie XDDD nikt nie bankrutuje, bo ubezpieczalnia by dalej zarabiała na siebie. Zrozum miras, że ubezpieczalniom nawet w obecnym systemie z trudem przychodzi wypłata odszkodowania ¯_(ツ)_/¯ nakchętniej złamanego grosza by nie przelali, eldorado mają, bo kroją młodych na składkach, a Ty problemu nie widzisz. Usuń konto (σ ͜ʖσ)
  • Odpowiedz
@JasnyBanan weź sobie odpal Google i trochę poczytaj. Może się dokształcisz ;) może trochę zmądrzejesz ;) może zmienisz zdanie albo chociaż spróbujesz zrozumieć, że świat nie działa tak jak ty sobie to ubzdurałeś w głowie.

Poniżej wklejam ci jak wygląda to twoje ubezpieczeniowe eldorado (a wręcz twoja fantazja)
To nie jest tak, że oni gdzieś tam są miliarderami a biedny młody chłopak musi płacić dużo składek.
Dopiero w ostatnich latach ubezpieczalnie
Notes - @JasnyBanan weź sobie odpal Google i trochę poczytaj. Może się dokształcisz ;...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • Odpowiedz