Aktywne Wpisy
brazowooka_eS +96
Mam do Was pytanie motoryzacyjne z rana ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Macie jakis samochód z dzieciństwa, który strasznie się Wam podobał i marzyliście zeby go mieć w przyszłosci? Dla mnie to było Audi TT z obrazka, strasznie mi sie ten bydlak podobał (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #samochody
Macie jakis samochód z dzieciństwa, który strasznie się Wam podobał i marzyliście zeby go mieć w przyszłosci? Dla mnie to było Audi TT z obrazka, strasznie mi sie ten bydlak podobał (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #samochody
luke-dolla7 +759
Z okazji Barbórki chciałbym życzyć górnikom:
świadomości, że rok ma 12 miesięcy,
zrozumienia, że nierentowne przedsiębiorstwa się zamyka,
akceptacji zasad wolnego rynku (tzn. jak się praca i wypłata nie podoba to można ją zmienić)
świadomości, że rok ma 12 miesięcy,
zrozumienia, że nierentowne przedsiębiorstwa się zamyka,
akceptacji zasad wolnego rynku (tzn. jak się praca i wypłata nie podoba to można ją zmienić)
Wcześniej miałem E46 manual 170km, systemy ingerowały chyba tylko jak w śniegu jeździłem lub lodzie, na deszczu zero problemów, zawsze podawała jak trzeba.
Chodzi tu o moc, czy że automat tak ma jak daję kickdown i chroni to skrzynię? Nie sprawdzałem w sumie jak będzie się zachowywać w sporcie.
Dodam, że to E92 ma zrobioną geometrię i jest git, więc nie wiem czy po prostu E9x jest takie upośledzone względem E46 czy te opony taki badziew?
#bmw #e46 #e90 #motoryzacja #samochody
Jeśli to turbodoładowany diesel i był robiony soft to może się tak zdarzyć (wtedy skrzynia przedwcześnie zbija bieg), ale nie załączy się kontrolka trakcji. W innym przypadku niemożliwe, po prostu opony nie
@hyperlink: benzyna, 300nm wiec chyba nieduzo jak na jakies 1500kg masy
@gandalf_rzulty: No to w takim razie albo opony śmietniki, albo źle dobrana szerokość opony. Zmień opony, albo jak pisze przedmówca dociąż tył ;)
@mariecziek: do tego gruza :P
@hyperlink: rozmiary opon katalogowe 225/45, felga ori 17 cali
W E46 miałem zimówki na felgach 16, nie wiem czy dobrze kminię, ale chyba lepiej na zimówki mniejsze felgi, by opona miała więcej
@trzeciSLAW: słabo, u mnie podłubane 335i zrywa na PS4 265 z tyłu na suchym na autostradzie jak antilag puści między 6 a 7k obrotów.
No i o ile piloty nie są jakieś super-duper na mokrym, robią robotę dogrzane na suchym asfalcie, to to że na mokrym zrywa na semi nie powinno
@gandalf_rzulty: żeby ci w ogóle nie rwało trakcji, tym bardziej na mokrym/śliskim, to raz że musisz założyć minimum 255, a i wejdzie tam więcej, to gumę lepszej jakości. Szukaj czegoś minimum ze średniej półki jeśli chodzi o zimówki, najlepiej z miękką gumą i kupuj wyłącznie nówki. Zima w przypadku RWD jest mega wymagająca, w lecie możesz założyć byle g---o.