Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Od prawie 3 miesięcy jestem na ławce jako junior. Dołączyłem do korpo jako junior dev ponad pół roku temu, od razu włączyli mnie do projektu, ale projekt skończył się po niecałych 4 miesiącach i poszedłem na ławkę. Co byście zrobili na moim miejscu? Codziennie uczę się technologii (jestem na full remote), ale boję się, że mnie zwolnią i na przyszłych rozmowach o pracę zostanie zweryfikowane, że moja praca na projektach wyglądała jak praktyki na studiach, bo ledwo się wdrożyłem i projekt został zakończony. Czy przypomnieć o sobie przełożonemu i poprosić żeby mnie wrzucił na jakiś projekt? Czy milczeć i dalej się uczyć we własnym zakresie? Nawet jeśli nie dostanę wypowiedzenia to pewnie nie dostanę podwyżki

#pracait #programista15k #korposwiat

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Byłem kiedyś na projekcie w którym nie miałem za wiele do roboty. Po jakimś czasie zaczęło mnie to trochę męczyć więc upomniałem się u przełożonego, że coś jest nie tak. Kilka dni później dostałem wypowiedzenie. Wnioski zostawiam wam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: brzmi jak raj. Jak jesteś bardzo pracowity to rozglądaj się za czymś innym, masz dużo wolnego czasu. A jeżeli to praca w biurze, to pogadaj z kolegami z innych projektów w trakcie przerwy na kawę, może Ci coś znajdą.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zależy jaka specyfika tego korpo. Widziałem takie że niektórzy i rok na ławce się ukrywali, a są też takie że zaraz sobie o tobie przypomną. Jak znasz jakichś ludzi z poprzedniego projektu I im ufasz, to sprobuj z nimi jakoś dyskretnie pogadać i wybadać sprawę.
  • Odpowiedz