Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 105
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tommy__: Od kiedy pamiętam było od z-------a okienek. Plus jeszcze jakieś gówna we flashu.

Co najwyżej był taki okres że adblokery były bardziej skuteczne.
  • Odpowiedz
Od kiedy pamiętam było od z-------a okienek. Plus jeszcze jakieś gówna we flashu.

Co najwyżej był taki okres że adblokery były bardziej skuteczne.

@revente:
Nie, był taki okres, że UE nie wymuszała zgód na ciasteczka na każdej stronie.
Reklamy nie wywalało na
  • Odpowiedz
@Trias: i jeszcze te wyszukiwarki, które same wiedzą lepiej, czego chcesz szukać na allegro/olx i podmieniają słowa, które wpisujesz
  • Odpowiedz
wtyczka ilovecookies + adblock

@ArnoldZboczek: to nie jest takie proste - pytanie o cookies są wymuszone przez rząd (UE) i skądinąd słuszna idea by każda strona musiała prosić o zgodę na śledzenie kończy się tym, że albo przeklikujesz albo zgadzasz się na śledzenie. Część stron nie działa z adblokiem. VPN ze swojej natury robi taki cyrk, że mnóstwo stron prosi o dodatkowe potwierdzenie, że jesteś człowiekiem przez głupie antiAI zagadki.
  • Odpowiedz
Sram na wasze ciasteczka.

@Trias: Myślisz, że właściciele stron kochają implementować ciasteczka, omnibusy, zgody marketingowe, rodo, smrodo, informacje kto jest ojcem twojego starego itp? Gdyby nie musieli i mogliby to trzymać w polityce strony lub w dedykowanej zakładce (jak było dawniej) to nikt by się o to nie frustrował. Cały UX, potężny przeskok w przejrzystości i użyteczności witryn mordowany jest przez kretyńskie regulacje.
  • Odpowiedz
  • 133
@w9rT_wv_bIAn37l: PRzecież to nie wina Unii, że mamy wyskakujące popupy z ciasteczkami, tylko właścicieli portali, które chcą Cię śledzić razem z ich 800 partnerami (pozdrawiam Wykop).

Jak nie próbujesz śledzić każdego kroku użytkowników, to nie musisz mieć popupu z ciasteczkami.
  • Odpowiedz
  • 5
@hakeryk2: Oczywiście, że mój wpis odnosi się też (a raczej zwłaszcza) do urzędasów, które wymyśliły tę chorą dyrektywę o ciasteczkach. Ale właściciele stron też nie są bez winy. Ciągle chcą mi wysyłać powiadomienia, żebrzą o zapisanie się do newslettera albo inny syf wciskają.
  • Odpowiedz
Jak nie próbujesz śledzić każdego kroku użytkowników, to nie musisz mieć popupu z ciasteczkami.

@Strus: Musisz nawet poinformować i dać wybór które ciasteczka są niezbędne, które opcjonalne (np. historia oglądanych produtków), a które marketingowe (jeśli są), jakby urzędas chciał się przyczepić to bez zgody na użyteczne nie możesz np. załadować filmiku na YT zamieszczonego na stronie.
  • Odpowiedz
@z4jjk4: @Trias

ja zawsze odrzucam ciasteczka, albo biorę tylko wymagane, albo wchodze w zaawansowane i odznaczam wszystkie możliwe, bo nie chce zeby ktos sledzil moją aktywność i sprzedawał ją reklamodawcom.
  • Odpowiedz