Aktywne Wpisy
pastibox +1519
Olxdata już w głównych mediach. W tym przypadku na TVN24.
Nie sądziłem, że zabawka zrobiona w jeden wieczór przy browarze zyska taką popularność i stanie się jednym z głównych narzędzi analitycznych rynku nieruchomości w tym kraju XD
#nieruchomosci
Nie sądziłem, że zabawka zrobiona w jeden wieczór przy browarze zyska taką popularność i stanie się jednym z głównych narzędzi analitycznych rynku nieruchomości w tym kraju XD
#nieruchomosci
Kearnage +73
Sram na wasze ciasteczka. Nie chcę otrzymywać powiadomień. Wiem, że jestem w trybie pełnoekranowym, przecież sam go, k---a, włączyłem. Nie, nie udostępnię kalkulatorowi mojej lokalizacji. I na pewno nie wyłączę adblocka, bo wtedy już w ogóle zasracie mnie tymi wyskakującymi gównami.
#gorzkiezale #w---w #zalesie #d-------------------e
nie widzę takiej
@ArnoldZboczek: Mam "I don't care about cookies", ale i tak mi to g---o wyskakuje.
@Trias: oj ryzykujesz pan obrazę świętego majestatu politycznego, na tym portalu nie wolno tak robić.
Co najwyżej był taki okres że adblokery były bardziej skuteczne.
Edit: oprócz I dont care about cookies jest jeszcze kolejna, I still dont care about cookies.
@revente:
Nie, był taki okres, że UE nie wymuszała zgód na ciasteczka na każdej stronie.
Reklamy nie wywalało na
@ArnoldZboczek: to nie jest takie proste - pytanie o cookies są wymuszone przez rząd (UE) i skądinąd słuszna idea by każda strona musiała prosić o zgodę na śledzenie kończy się tym, że albo przeklikujesz albo zgadzasz się na śledzenie. Część stron nie działa z adblokiem. VPN ze swojej natury robi taki cyrk, że mnóstwo stron prosi o dodatkowe potwierdzenie, że jesteś człowiekiem przez głupie antiAI zagadki.
@Trias: Myślisz, że właściciele stron kochają implementować ciasteczka, omnibusy, zgody marketingowe, rodo, smrodo, informacje kto jest ojcem twojego starego itp? Gdyby nie musieli i mogliby to trzymać w polityce strony lub w dedykowanej zakładce (jak było dawniej) to nikt by się o to nie frustrował. Cały UX, potężny przeskok w przejrzystości i użyteczności witryn mordowany jest przez kretyńskie regulacje.
Jak nie próbujesz śledzić każdego kroku użytkowników, to nie musisz mieć popupu z ciasteczkami.
@Strus: Musisz nawet poinformować i dać wybór które ciasteczka są niezbędne, które opcjonalne (np. historia oglądanych produtków), a które marketingowe (jeśli są), jakby urzędas chciał się przyczepić to bez zgody na użyteczne nie możesz np. załadować filmiku na YT zamieszczonego na stronie.
ja zawsze odrzucam ciasteczka, albo biorę tylko wymagane, albo wchodze w zaawansowane i odznaczam wszystkie możliwe, bo nie chce zeby ktos sledzil moją aktywność i sprzedawał ją reklamodawcom.