Aktywne Wpisy

Okaz_prawilnosci +682
źródło: 1000063425
Pobierz
CheekiBreekiBandito +182
źródło: temp_file3828091634160998515
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000063425
Pobierz
źródło: temp_file3828091634160998515
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Witam kolegów. Od nowego roku przechodze w firmie w ktorej obecnie pracuje na UOP na B2B. Tutaj skladam wypowiedzenie i powstaje nowa spółka dla której będę pracował więc będę mółg normlanie byc na małym zusie i ryczałcie od początku. Dodatkowo firma daje mi 30 dni platnego urlopu oraz wszystkei dotychczasowe benefiy typu premie swiateczne multisporty luxmedy itp wiec imo spoko. Moje pytanie brzmi czy jest jakis sens w nie bycu Vatowcem przez pierwszy rok dzialalnosci? Czy lepiej od razu byc Vatowcem. Planuje tez kupic od razu komputer stacjonarny i telefon po zalozeniu dzialalnosci. Firma bedzie mi normlanie placila okolo 17k + VAT. Jakies tipy dla kogos kto pierwszy raz zaklada JDG? Branża to transport i spedycja. Praca biurowa w spedycji
Tipy: ogarnij sobie księgowego który będzie robić rzeczy za ciebie, albo ogarnij kogoś, kto się na tym zna, żeby w 2 godziny ci wytłumaczył co i kiedy trzeba składać, jeśli chcesz to robić samemu.
@bugzer: albo złożysz wypowiedzenie i powiedzą Ci "narta!" xD
Ogólnie to lepiej być vatowcem bo wtedy ten vat możesz odliczyć, inaczej go defacto płacisz
Odnośnie benefitów to powinieneś znać ich wartość i księgować ze stawką 3% jako dowód wewnetrzny
Tutaj znizka na księgowość, rejestrujesz
@Blomex: podpisuję się pod tym
@Marian_Kvtasiewicz: przecież to z tydzień może od rozpoczęcia działalności i rejestracji w VAT, pewnie faktura po miesiącu dopiero