Aktywne Wpisy
Urynowyurynator +13
Pamiętajcie, aby przy dzisiejszych upałach dobrze się nawadniać, bo można się łatwo odwodnić. Ehh cholerna unia i ich nakrętki, a już było ciepło, już było dobrze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#klimat, #planetaplonie
#klimat, #planetaplonie
źródło: 17712203402108476719409462756657
Pobierz
Nawet nie wiecie jaka ta picka dobra jak na mrożonke, ta salame Romano to kozak. Ciekawe kiedy w Polsce bedzie
źródło: 1000047470
Pobierz

Tez tak macie co nie, jestescie po 30 i macie wrazenie ze w ciagu ostatnich 10 lat w sumie niczego nie osiagneliscie ani niczego nie zobaczyliscie. Ok, macie te 30k na fakturze w IT czy tam byliscie w 2017 na Swiatowych Dniach Mlodziezy w Krakowie ale w gruncie rzeczy to nie wycisneliscie z tych lat tyle ile byscie chcieli. Brak znajomych, bez dziewczyn, nie ta praca, w zadne fajne hobby sie nie wkreciliscie. Z czego to u Was wynikalo? U mnie to np pierwsze lata studiow to powiew wolnosci, w koncu starzy mi nie zabierali kabla od kąkutera wiec moglem grac calymi dniami i nocami. Nigdy do glowy by mi nie przyszlo np wyjsc do klubu bo raz ze ludzie mnie mecza a dwa to nie moje klimaty. Potem jak juz zaczalem zarabiac hajs to wazniejsze niz jakies wycieczki byly dla mnie inne rzeczy, kupno fajnej fury czy wynajecie mieszkania w fajnej prestizowej lokalizacji bo dosc mialem studenckiego menelatwa xD Potem przyszly early 30 i czlowiek robi kariere i na nic nie ma czasu ani checi procz jakiegos swojego hobby. I tak zlecialo te 10 lat. Czy zaluje? Pewnie niektorych rzeczy tak ale trzeba pamietac ze cos za cos. Gdybym nie zamulal na kompie to dzis nie mialbym mieszkania bez kredytu i dwoch samochodow ale moze mialbym np znajomych i marskosc watroby, zalujac ze zamiast ogarniac zycie to bimbałem. U sasiada zawsze trawa bardziej zielona. Moze nie wybralem optymalnej sciezki ale przynajmniej do niczego sie nie zmuszalem. A jak to u Was wygladalo? #wykop30plus
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
Nie. Za to czasem myślę że za dużo poświęciłem na to czego ci brakuje, zamiast na zarabianie hajsu.
Ale dobrze widzieć że niektórzy mają odwrotnie niż ja i też bywają niezadowoleni. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
Gdybyś za takie pieniądze popracował sobie 5-10 lat i nie wydawał na pierdoły, to mógłbyś po tym czasie przejść na emeryturę i i tak mieć więcej hajsu niż ci ludzie. Miałbyś wtedy na wszystko czas. Siedź sobie teraz w tych dwóch samochodach jednocześnie i dymaj na ich utrzymanie i nie marudź.
Mając taki hajs
Dużo podróżowałam, kupilam mieszkanie, poznalam męża, zamieszkaliśmy razem, oświadczyny, ślub, ciąża, sprzedałam mieszkanie, kupiliśmy dom, zmieniliśmy auto, zmieniłam prace więc nic nie jest takie jak było.
@mirko_anonim: nie, wręcz przeciwnie.
Też nie ¯\(ツ)/¯ Praca, którą lubię i którą bym wykonywała pewnie nawet nie musząc pracować, facet o jakim marzyłam, rozkręciłam wcześniejsze hobby i weszłam w nowe, douczyłam się tego, czego nie umiałam, byłam w
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@ProgramistaNaBudowie az dziwne, ze znalazles te zone
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Nawet jak ktoś ma trudności w nawiązywaniu nowych znajomości, i żeby się do kogoś odezwać potrzebuje albo regularnie się z daną osobą w jakimś miejscu widzieć, lub mieć do tej osoby jakąś konkretną sprawę, to jedziesz np na żagle, gdzie przez tydzień albo
Uświadom sobie jedną, bardzo ważną rzecz - nie musisz mieć super osiągnięć by cieszyć się życiem. Dla jednego siedzenie w piwnicy będzie spełnieniem marzeń, dla drugiego posiadanie firmy, zwiedzenie całego świata, wyścig swoją sportową furą Czym się będą różnili od siebie? Niczym, po XX latach nikt o nich nie będzie pamiętać. Liczy się to co jest teraz i jak się z
@mirko_anonim: ciekawa konstrukcja wypowiedzi, chociaż dość typowa
rozproszenie odpowiedzialności od "mi się coś tam (hipotetycznie) nieudało" na "to prawda, że wam też się nie udało -
@bukszpryt: bo człowiek to niewdzięczna bestia - za to, że masz wzrok i nogi też przecież nie dziękujesz na kolanach dzień w dzień
dokładnie na
@Dietetyq: ja te rzeczy mam i myślę o tym jak mam dobrze kilka razy w tygodniu, a mam te rzeczy już dekadę. Za zdrowie też jestem wdzięczny jak co chwilę słyszę że ktoś tego nie może robić albo tego jeść.
@TomSz: odważne słowa, jak na