Aktywne Wpisy
cutthroat +233
Oho, cykl dewelopera trwa, Wielka płyta do rozbiórki. W przyszłym tygodniu dowiemy się o złych gniazdownikach, co nie chcą wyprowadzić się od mamy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#nieruchomosci
#nieruchomosci
źródło: Screenshot_20250215_150123_Firefox
Pobierz
ibleedforyou +59
Kocham śnieżne kostki
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

W ubiegły poniedziałek w firmie rozpoczęliśmy pracę nad nowym mikroserwisem w Javie z nowymi frameworkami których nikt z nas nie zna. Nowy mikroserwis oczywiście będzie się komunikował z istniejącymi mikroserwisami które już rozwijamy i utrzymujemy 2 lata
I zgadnijcie co się stało? Jest niedziela 17:00 a ja właśnie dostałem 3 powiadomienia o tym, że ktoś wystawił 3x Pull Requesty i jestem reviewerem. No szlak mnie jasny trafi. Już nawet wiem kto to. Jeden taki w zespole jak usłyszał, że będą nowe frameworki to zrobił wytrzeszcz gałek ocznych i się zgłaszał że on chce tam developować, by go przypisać mimo iż ma na sobie dwa taski 5 story point ledwo rozpoczęte xD. I pewnie sobie postanowił podziałać za darmo w niedziele by mieć wpis do CV xD
Masakra. Ale mnie w-----ł bo wiadomo, że jego wyjście przed szereg sprawi, że dostarczymy więcej story point w sprincie więc Scrum Masterka nam dorzuci kilka dodatkowych SP w kolejnym sprincie by się zgadzały burndown charty i KPI
Oczywiście nie powiem mu tego wprost jak na programistę profesjonalistę przystało, tylko wyciągne na niego największe brudy jakie są i zapisze na karteczkach, anonimowo, we wtorkowe retro ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@nad__czlowiek: Czyli robisz to źle. Ja poza godzinami pracy nie dostaję żadnych powiadomień (nie ma jak - na telefonie nie mam żadnej integracji z rzeczami firmowymi).