Aktywne Wpisy

Mirkuny dawać plusiki, bo jak nie to wjecie co Zara bendzie, Amerykę tu zrobiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) #usa #heheszki #humorobrazkowy #pdk #glupiewykopowezabawy
źródło: IMG_1330
Pobierz
frugASS +25
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Czy ze mną jest coś nie tak, czy w dzisiejszych czasach ludzie mają ze wszystkim problem?
Przeprowadziłem się niedawno z Łodzi do #krakow .
Blok z lat 80-90, żelbetonowe płyty ( problem wbić nawet gwoździa).
Jestem osobą aktywną i w czasie deszczowej pogody ćwiczę w mieszkaniu na bieżni.
Bieżnia + mata wygłuszająca.
Po kilku razach okazjonalnego ćwiczenia, przyszedł sąsiad chyba z dołu z krzykiem że on przeze mnie nie może żyć.
Pękają mu ściany, obrazy spadają przez to co robię w mieszkaniu.
Groził mi że zgłosi to gdzie się da oraz do sądu.
U mnie nawet w mieszkaniu kwiatki się nie poruszają obok bieżni.
Czy powinienem się czegoś obawiać od strony sądów i policji.
Niestety muszę ćwiczyć z powodu mojego stanu zdrowia regularnie.
Odnośnie ścian to również mam popękane z powodu pracy płyty i zapewne wieku bloku.
#polska #zycie #nieruchomosci #gorzkiezale
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: razzor91
@mirko_anonim: Jeżeli nie ćwiczysz między 22 a 6 to mów że nie wiesz o co mu chodzi.
Możesz jeszcze jakoś dodatkowo coś podłożyć pod bieżnie.
Najlepiej jakbyś profilaktycznie nosił ze sobą dyktafon i go nagrywał. Może się przydać jakby stosował jakieś groźby i w przyszłości dzwonił na policję i zgłaszał że np. to ty groziłeś jemu
@Normalny_czyli_dla_wi3lu_inny: wujku dobra rada, poczytaj sobie o immisjach...
@bugzer: tak bo bieżni używa się 24h na dobę chłopcze,
mieszkał nade mną gość z głośnym rowerem stacjonarnym, ćwiczył godzinę dziennie. Przyzwyczaiłem się, nawet do głowy mi nie przyszło żeby mu coś mówić, a sam mam rower stacjonarny, ale bardzo cichy.
@ytong: czyli nie mogę się ruszać w mieszkaniu bo sąsiadom przeszkadzam :D
Przecież gość pisze, że nie używa bieżni codziennie przez cały dzień:
Jestem osobą aktywną i w czasie deszczowej pogody ćwiczę w mieszkaniu na bieżni.
Problemowy sąsiad przyzwyczaił się do ciszy, a tu mu się ktoś wprowadził. Im szybciej się przyzwyczai do sąsiada z bieżnią tym lepiej dla niego.
@Normalny_czyli_dla_wi3lu_inny: rób co chcesz, ale dokładnie - tak, by innym nie przeszkadzało.
Ja od kilku sezonów naginam w zimie na trenażerze rowerowym i chciało mi się pokombinować chwilę, co pod niego podłożyć, by wyciszyć i gdzie w pokoju go ustawić, gdy ćwiczę, żeby wibracje i hałas jak najmniej się przenosiły, bo zdaję sobie sprawę, że sąsiadom mogę przeszkadzać, i sam
Dla informacji. Ćwiczę tylko w bardzo złą pogodę czyli może raz na 3 tygodnie. A trening trwa max. 10 minut
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
Kwestia tolerancji.
W poprzednim mieście miałem małe dzieci w piętrze nade mną.
Wiele nocy nie przespanych, inny sąsiad często robił imprezy w weekend do 4 rano. A nigdy nie pomyślałem aby iść i się skarżyć na tak normalne i ludzkie