Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 114
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sonig: Ja miałem w szkole spokój, ale krew mi się gotuje jak to czytam. Zemsta po latach musi być. Jakakolwiek. Zapłacenie np facetowi by uwiódł i zaciążył żonę dawnego np prześladowcy (znam taki przypadek, dlatego od razu o tym piszę). Cokolwiek. Można się zemścić nie łamiąc przy tym prawa.
  • Odpowiedz
@sonig: Nigdy nie rozumiem tego, że ktoś w szkole się nabija, że "typ podbijał/pisał do laski i dostał kosza". No dostał i co?
Ci co się nabijają z takiego to z reguły nawet nie mają jaj, żeby spróbować podbić, mimo tego, że są "przystojni".
  • Odpowiedz
@sonig: @DonTadeo A kogo to wina, że niektórzy z takich głupich powodów robią samobója?

Wiele osób ma jeszcze gorzej albo tak samo jak ten chłopak, mają jakieś przypadłości i nie tylko, a nigdy by o samobóju nie pomyślały. Sam za dzieciaka nie miałem za kolorowo z racji, że się jąkam, byłem regularnie wyśmiewany przez cały okres szkolny, byłem nieśmiały, ale nigdy mi do głowy nie przyszło, aby samobója robić.
  • Odpowiedz
@sonig: każdy chłopak czy dorosły facet musi zrozumieć to, że kobieta jest tylko dodatkiem do życia, a nie jakimś celem samym w sobie bez którego nie da się żyć.
  • Odpowiedz
@sonig: Smutne że to się dzieje, że ludzie pod wpływem hejtu robią takie rzeczy. Ale inne kreatury podłączają się pod walkę z tzn. hejtem. Dziś widziałem materiał na TVN, gdzie jakaś fundacyjka młodzieżowa chce żeby w prawie wprowadzili zmiany. Już różne Bodnary zacierają rączki. Bo wiadomo o co chodzi. Tak więc nie będzie dobrego rozwiązania. Tu trzeba działać od podstaw, od wychowania w rodzinach, ale lewicowi totalniacy chcą to robić
  • Odpowiedz
@sonig Szkoła potrafi być bardzo brutalna. Tylko część tego kompletnie nie wie bo syty głodnego nie zrozumie. Będąc już długo dorosłym jestem w szoku jak wiele osób żyło w bańce i nie zdawało sobie sprawy do czego potrafi w szkole dochodzić. Oni nadal uważają że to fikcja.
  • Odpowiedz
@xaliemorph: a najlepsze jest to że w dorosłym życiu ten mechanizm gnębienia jest ze szkoły przenoszony tylko trochę inaczej się objawia, jest bardziej subtelny. Nie dochodzi już np. do rękoczynów ani do wulgaryzmów, ale współpracownicy albo studenci potrafią skutecznie i subtelnie dowalać ci dzień po dniu aż będziesz miał dość.
  • Odpowiedz