Wpis z mikrobloga

@WkrotcePoliglota na studiach najważniejsze jest to, żeby jak najwcześniej rozpocząć pracę w zawodzie ¯_(ツ)_/¯ lekarze mają z automatu wybraną ścieżkę kariery to im łatwiej. Na studia trzeba iść z pomysłem na siebie i swoją karierę, a nie na cokolwiek i myśleć, że jakoś to będzie. Ja pracowałam w zawodzie od 2 roku licencjatu - to były czasy darmowych staży, albo praktyk za 200 zł miesięcznie. Moje znajome, które pracowały w sklepach
  • Odpowiedz
Nie potrafie sie z tym pogodzic i przetrawic w glowie, ze sa ludzie zarabiajacy np 100 tys, a ja mam pracowac za 3.

Jakbym byl glupi to moze jakos bym sie pogodzil, ale pod wzgledem nauki zawsze mialem dobre oceny bardzo malym wysiłkiem, nierzadko najlepszy w klasie, studia tez zdane bez problemu i tez na roznych kierunkach.

@WkrotcePoliglota: Co ma do rzeczy, że byłeś "najlepszy w klasie" z obecnymi twoimi
  • Odpowiedz
studia techniczne plus dwa języki obce i w ciągu 5 lat za granicą jesteś w stanie wybudować w Polsce dom bez kredytu czyli gdzieś w wieku 30 lat.

@Chris_Karczynski: to nie jest wyznacznik sukcesu. Można skończyć dowolne inne studia i żyć na normalnym poziomie i być zadowolonym z życia

Można też tak jak OP ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
masz o sobie wysokie mniemanie

Klasyk debile zarabiaja duzo a ja madry malo xD

@Pawel993: Nigdzie.nie napisalem, ze debile.
Ale biorąc pod uwage, ze mam wysoki iloraz inteligencji, ze mam ukonczone jednak studia, ze inni na studiach duzo gorzej sobie radzili, ze co bys o studiach nie myslal to tam sie jednak zdobywa troche przydatnej i branzowej wiedzy, to biorac to wszystko pod uwage czy to az tak dziwne, ze
  • Odpowiedz
to ja może Cię sprowadzę na ziemię i powiem Ci, że tyle nie masz.

@ichHandy: Ok, testy niewazne, wazne zdanie wykopka. Nie mam tyle iq, zalozmy ze jestem przecietny, co to zmienia?
  • Odpowiedz
Ale biorąc pod uwage, ze mam wysoki iloraz inteligencji, ze mam ukonczone jednak studia, ze inni na studiach duzo gorzej sobie radzili, ze co bys o studiach nie myslal to tam sie jednak zdobywa troche przydatnej i branzowej wiedzy, to biorac to wszystko pod uwage czy to az tak dziwne, ze spofziewalbym sie czegos wiecej niz okolic minimalnej?

są rózne konkursy, olimpiady, stypendia etc. Jak jesteś ponad przecietny z wiedzą wykraczająca poza standardowy
  • Odpowiedz