Aktywne Wpisy

RobieZdrowaZupke +17
Tam już się nie da wrócić
źródło: 201115173830812848
PobierzCzy był ktoś w Tajlandii w sierpniu? Planuje jechać za rok i nie wiem czego się spodziewać w porze deszczowej.
#podrozowanie #tajlandia
#podrozowanie #tajlandia

A lekarzem nie zostalem, bo szczrze to nawet mi to przez glowe nie przeszlo. Jakbym zdawal sobie sprawe ze lekarzyk po studiach kosi 20k za spanie na dyzurze plus calkowity brak odpowiedzialnosci, bo nawet lekarze z drugiego konca Polski beda cię bronic nie wiedząc o co poszło to bym dzisiaj inna decyzje podjął.
A to że ktoś zarabia 100 co zrobić. Nie każdy może być lekarzem prawnikiem czy złodziejem/czyli przy żłobie
Moze jakbym mieszkal w Warszawie to bym sie w korpo rozwinął, ale w mniejszych miejscowościach to nas traktowali jak tanią sile roboczą.
Żyć nie umierać
@Desire22: tak jest - może nie jest to kariera w stylu "nakupił bitcoinow i jest milionerem" czy "rozkręcił biznes i kosi 40k miesięcznie" ale skończenie studiów to w wielu przypadkach jest dosłownie to co wystarczy żeby robić karierę: lekarza, dentysty, nauczyciela, urzędnika, prawnika, informatyka (przynajmniej te 6 lat temu), weterynarza, architekta, inżyniera budowlanego - pewnie
@conamirko: Tak, tylko trzeba miec tyle rozumu zeby isc w cos co jest regulowane przez panstwo.
Ksiegowy zostal zderegulowany w 2011 i idac na studia zdawalem sobie z tego sprawę, wiec glupota w------a pod sufit.
@Desire22: dowód anegdotyczny zawsze w cenie, ale znam dosłownie jedną taką osobę - cała reszta po dobrej szkole skończyła dobre studia i zwyczajnie kosi dzisiaj dobry hajs w dużych korpo albo rozwija się na uczelniach
@Saprofit: Ogolnie uwazam, ze iq nie ma znaczenia, ale skoro mowimy o wyznacznikach intelektu to mam iq 132.
Moze nie wybitnie bo co 50 osoba ma takie samo, ale moze to o czyms swiadczy.
Np. ze mozna byc debilem pomimo wysokiego iq.