Aktywne Wpisy
Urynowyurynator +145
P------e ten kraj i ten chory system. Moja mama pracowała w życiu 6 lat. Urodziła trójkę dzieci i dostała emeryturę. Mój dziadek poszedł na emeryturę w wieku 50 lat, bo zakład się rozpadł i wysyłali ludzi na emerytury... Babcia też kilka lat przepracowała i też miała emeryturę.
Spróbujcie tak dzisiaj. Do tego mundurowka do niedawna, gdzie emeryci mieli po 35 lat. Górnicy. Kogoś jeszcze nie wymieniłem?
A my będzie spłacać te j----e zobowiązania
Spróbujcie tak dzisiaj. Do tego mundurowka do niedawna, gdzie emeryci mieli po 35 lat. Górnicy. Kogoś jeszcze nie wymieniłem?
A my będzie spłacać te j----e zobowiązania

gobi12 +439
Pakowanie pakietów z ostatniego w tym roku zbioru chili jak widać na zdjęciu jest w trakcie, więc pomyślałem o jeszcze jednym #rozdajo
W losowaniu można wygrać taki pakiet zawierający około 13-14 różnych odmian chili, każdej odmiany jest po 2-4 sztuki. Dodatkowo w tej turze dokładam także pojedyncze sztuki zielonych Jalapeno różnych odmian.
Losowanie spośród plusujących ten wpis. Wysyłka paczkomatem na mój koszt.
--
W losowaniu można wygrać taki pakiet zawierający około 13-14 różnych odmian chili, każdej odmiany jest po 2-4 sztuki. Dodatkowo w tej turze dokładam także pojedyncze sztuki zielonych Jalapeno różnych odmian.
Losowanie spośród plusujących ten wpis. Wysyłka paczkomatem na mój koszt.
--
źródło: temp_file8808538885031559974
Pobierz

Stan księgowości w 2024 roku:
- szeregowa księgowa co ma 2 lata expa (25 lat około) ma 11k brutto
- senior księgowa (30 lat około) ma 7 lat expa i 15k brutto czyli 10k na ręekę
- senior księgowa poza etatem obsługuje faktury CRUDiarzom
- obsługuje 20 faktur miesięcznie po 300zł każda, 300 x 20 = 6000zł netto b2b minus podatek (ZUS i zdrowotnego nie musi płacić bo jest na UoP w korpo) to wyjdzie jej z 4 - 5k na rękę dodatkowo z JDG
- 30 minut roboty jedna faktura CRUDiarza, 20 faktur zrobi w 10 godzin, jedna sobota w miesiącu.
- księgowa ma 10k na rękę z UoP + 4-5k z JDG. 14-15k na rękę miesięcznie
Stan branży IT w 2024 roku
- senior programista (30 lat około) ma 7 lat expa ma 21 000zł brutto UoP (wziąłem jedno z lepszych ogłoszeń bo były też 17 000zł brutto MAX dla seniora)
- od stycznia do lipca 14 600zł na ręką a potem 11 100 bo 2 próg xD
- nawet zakładając B2B to 23k netto b2b to raptem 18000zł na rękę, ale zakładamy 10 faktur w ciągu roku (jedna mniej faktura to urlop miesięczny lub przestój w grudniu, często spotykany w kontraktorniach, druga faktura to "L4") - to wtedy mamy 15 000 miesięcznie średnio
Księgowa ma więcej niż CRUDiarz, ale wykopki będą p-------ć że w IT się lepiej zarabia.
źródło: senior
Pobierz@nad__czlowiek: it to nie tylko programowanie, są też inne bardziej dochodowe działki