Aktywne Wpisy

Mega_Smieszek +77
źródło: 1000015696
Pobierz
Turpizm 0
Jakiś perfumy na początku nie doceniliście, nie spodobały Wam się i musieliście przewachac xxx zapachów żeby przejrzeć na oczy i wrócić z pokorą?
#perfumy
#perfumy

Wiem że to brzmi jak #problemypierwszegoswiata, ale czy nie uważacie że aktualna generacja konsol to jest porażka?
Jestem konsolowym graczem od czasów PSX. Grałem na PS2, Xbox 360, PS3, PS4, a teraz oczywiście gram na PS5. Chociaż "gram" to zbyt dużo powiedziane, bo konsola jest uruchamiana mało regularnie, czasem się kurzy miesiącami, bo nie ma w co grać.
Każda gra jest taka sama. Różni się tylko setting gry. Każda gra próbuje być na siłę Wiedźminem 3. Wiedźmina 3 kocham, ale jak po raz kolejny gram w kolejną grę cinematic Action Adventure to chce mi się już rzygać. Te wszystkie gry w stylu God of war, Ghost of tsushima, Horizon są tym samym. Nie ma w nich grama pasji ani unikatowości. Nawet nie piszę o tej pieprzonej modzie na remastery i remake'i bo to dobitnie pokazuje, że studia gier nie mają pomysłu na nic nowego, więc wolą odgrzać starego kotleta.
Może się starzeję, bo wszędzie słyszę że żyjemy w złotej erze jeśli chodzi o gry, ale ja zupełnie tego nie widzę.
Pamiętam czasy Xboxa 360 i PS3, gry takie jak GTA 4, Halo 3, Portal 2, Metal Gear Solid 4, Borderlands, Fallout New Vegas, Dead Space, Far Cry 3, inFamous. Mógłbym tak wymieniać i wymieniać.
Każda gra miała coś w sobie. Dzisiaj nie ma tej duszy, a może jestem starym dziadem, nie wykluczam tego.
#gry #ps5 #xbox #playstation #konsole
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
@mirko_anonim: Nigdy w historii nie wychodziło tyle gier AAA z ocenami powyżej 7.5/10 czy indie i nigdy nie były w tak przystepnej cenie. Jest tyle samo gatunków gier co kiedyś + nowe. Odgrzewane kotlety się nie sprzedają - przykład sytuacji finansowej w Ubisoft. Remaki które wnoszą coś dla graczy się sprzedają - przykład sytuacji finansowej Capcom.
Lubię wiedźmina, ale co w tej grze niby było, że rzekomo każdy go próbuje kopiować? Przecież tam nie było dosłownie nic nowego. Ot bardzo dobrze zrobiony action rpg. Takie gry były już wcześniej i nic dziwnego, że dalej robią podobne.
Wychodzi przecież tyle różnych gier od action RPG. Może pograj w nie i sprawdź.
Co do duszy to jak dla mnie akurat cuszima czy god of war ją jak najbardziej miały. Czy jeż nie mówiąc o cyberpunku.
Horizon mnie znudził strasznie to fakt, a assasinów już od czasów syndicate w ogóle nie tykam.
Może cię kiedyś gry bardziej wciągał, a teraz potrzebujesz innej
Przed wieśkiem oczywiście były inne action rpg, ale nie taki wysyp jak później.
@koniecswiatajestbliski: było sporo nowych mechanik które każda gra zaczęła kopiować, np zmysły wiedzminskie (czy jak to się tam nazywało). Krótko po tym wprowadzili to w każdym assasinie (tryb skupienia), Horizon zero dawn, nawet w tomb raiderze, praktycznie każda gra z otwartym światem wprowadziła coś podobnego.
Tak samo przywoływanie
batman to robil wczesniej... i jestem przekonany ze jakas gra przed batmanem tez
tez jestem przekonany ze jakas gra robila cos podobnego przed wiedzminem
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰