Wpis z mikrobloga

#pkp #kolej
Wytłumaczy mi ktoś dla czego ci debile zamykają przejazd na 10 min przed przejazdem pociągu który wcześniej ma jeszcze stacje na której się zatrzymuje?
kamykus - #pkp #kolej 
Wytłumaczy mi ktoś dla czego ci debile zamykają przejazd na 10...

źródło: 1000002746

Pobierz
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pesa_elf: no pewnie że ma, ci co bardziej doświadczeni, co nie spadli pod stół nawaleni, podadzą ci nawet stronę i rok wydania, bo pewno jak wszystko na kolei, jest spisane w jakiejś książeczce AD1897, z pożółkłymi stronami i mikolsko-prawniczym języku xD
Regulaminów oczywiście nikt nie zmienił od tamtego czasu.
  • Odpowiedz
@tellet @WybuchowyCzajnik @dsomgi00 @Jacek12 @Catmmando @wypokowy_expert
Mnóstwo ignorantow, mnóstwo plusów, az przykro patrzec.
Te przepisy powstały nie bez powodu, tak, można otwierać i zamykac szybciej szlabany ale roznosi się o koszty, a kolej jak i cały zbiorkom jest fatalnie niedoinwestowany.
Ogółem to nie jest tak że ktoś na złość zamyka przejazd tak długo, po prostu są pewne ograniczenia techniczne, a ich przeskoczenie często jest zbyt duzym kosztem w stosunku
  • Odpowiedz
@Jacek12: @choochoomotherfucker @kamykus akurat mam blisko automatyczny i wcale nie działa lepiej od dróżnika. Sytuacja jest ta sama. Szlaban się zamyka, a pociąg dopiero wjeżdża na stację przed szlabanem.
A czas zamknięcia przed i po przejeździe pociągu jest dluzsxy dla wozu technicznego jadącego może z 40km/h od ekspresu lecącego 170. Ekspres pewnie szybciej dociera do wyzwalaczy :)
@tellet GPS można zagłuszyć urządzeniem za 100zl. W obecnych czasach
  • Odpowiedz
@kamykus najlepsze jest to że tu się nie da nic zmienić. Sam mam koło siebie taki przejazd który w ciągu dnia jest częściej zamknięty niż otwarty i tak jak samochodem trąbiłem czy błyskałem długimi i kilka razy dróżnik mi otworzył, tak jak idę pieszo to tylko się rozglądam czy nie jedzie pociąg i przechodzę pod szlabanem gdzie całe tabuny ludzi stoją 15 minut i się na mnie patrzą jak na czubka.
  • Odpowiedz
czasem to jest tak poebanie zrobione, że żeby ciapong mółg wjechać na stację trzeba zamknąć zapory które są za stacją

@wypokowy_expert: tu raczej przyczyną jest to, że jeśli pociąg z jakiegoś powodu nie zatrzyma się na tej stacji, to zrobi mielonkę z samochodów na przejeździe za nią. A postój nie trwa na tyle długo, by był sens te szlabany podnosić i po kilkudziesięciu sekundach znów zamykać.
  • Odpowiedz